Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü ilk 11'deki detay dikkat çekti.
 
Fenerbahçe'nin dün Rizespor karşısında sahaya çıkan kadrosunda, sezon başında transfer edilen 11 oyuncudan hiçbiri yer almadı. Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Harun Tekin, Ayew, Frey ve Jailson, teknik direktör Ersun Yanal tarafından yedek bırakıldı. Slimani ve TFF listesine yazılmayan Yassine Benzia kadronun dışında kaldı. Bu futbolcuların yanı sıra sezon başında alınan ve sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci de kadroda yer almadı.

İKİNCİ YARI AYEW GİRDİ, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ikinci yarıda bu isimlerden sadece Andre Ayew'i oyuna aldı. Ancak Ayew oyuna girdikten saniyeler sonra sarı kart görerek Başakşehir maçında cezalı duruma düştü. Swansea City'den kiralanan Ayew, bu sezon 31 resmi maçta 5 gol ve 1 asist kaydetti. 

FREY'DEN 23 MAÇTA 5 GOL 

Sezon başında Zürih'ten transfer edilen Michael Frey, geride kalan 23 maçta 5 gol ve 1 asiste imza attı. Gremio'dan alınan Jailson 20 maçta 2 gol ve 1 asist kaydederken, bedelsiz alınan Tolga Ciğerci ise henüz bir resmi maçta forma giyemedi.

Leicester City'den kiralanan Islam Slimani, 25 maçta 5 gol atarken performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Bir diğer kiralık futbolcu Yassine Benzia ise 22 maçta 3 asist yapmıştı.

Öte yandan Volkan Demirel'in affedilmesinin ardından ligde yedeğe çekilen Harun Tekin, bu sezon çıktığı 26 maçın 10'unda gol yemedi. Harun sezon başında Bursaspor'dan 2,75 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilmişti.



Kaynak:Futbol Arena