16. haftada göreve gelen Ersun Yanal ve ekibi, takıma Kreatin Kinaz isimli bir test yapıyor. Bu test, kandaki Kinaz oranını tespit etmeye yarıyor.

DEĞERLERE GÖRE ANTRENMAN

Kandaki Kinaz oranı artan oyuncular tespit edilerek, bu oyuncuların antrenman programları hafifletiliyor. Kanda bulunan Kinaz isimli maddenin artması oyuncuyu sakatlığa açık hale getiriyor. İşte bu test bunun tespitini ve olası sakatlıkların önüne geçmeyi sağlıyor. Bu test ve sonrasındaki uygulamalar rakamlara da ciddi oranda yansıdı.

İDMAN KAÇIRMA SAYISI DÜŞTÜ

Fenerbahçe'de Yanal öncesi, yani ilk 15 hafta, yaşanan sakatlık sayısı 28... Bu sayı sakatlık önleyici uygulamalar sayesinde 16-26. haftalar arasında 9'a düştü. Yanal döneminde oyuncuların antrenmana katılımları ciddi şekilde arttı. İlk 15 haftada sakatlıklar nedeniyle kaçırılan idman sayısı 430'du. 16-26. hafta arasında ise bu sayı 119'a geriledi.

BEŞ FUTBOLCU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fenerbahçe'de aralık ayından bu yana antrenmana katılım oranında yaşanan artış, oyuncuların performansına doğal olarak olumlu yansıdı. Takımda aşağıyukarı tüm futbolcuların ivmesi yukarı dönmeye başladı. Birçok futbolcudaki gelişim gözle görülür biçimde hissedildi. Yanal döneminde istatistiklerinde en bariz yükseliş yaşayan futbolcular, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Mehmet Topal, Mehmet Ekici ve Roberto Soldado oldu.

KREATİN KİNAZ NEDİR?

Vücut enerjisini sağlayan enzimlerden biri olan CK yani Kreatin Kinaz, farklı doku ve hücrelerde üretilebilmektedir. Bu test kaslarda oluşabilecek iltihaplanmaların tespiti ve diğer farklı hastalıkların araştırılması için yapılmaktadır. CK değerinin düşük veya yüksek olması durumlarında çeşitli hastalıklardan şüphe duyulabilir.



Kaynak:Sabah