YANAL’DAN AYEW’E, LATOVLEVİCİ UYARISI GELDİ


Bursaspor maçı öncesinde oyuncularıyla son bir toplantı yapan Ersun Yanal; “sahaya yayılarak oynayacaklar, sık orta açmayı deneyecekler, oyunu sahamıza yıkmaya çalışacaklar, soldan gelecekler” uyarılarını yaptı.

Sağ önde oynatmayı planladığı Ayew’i özellikle Latovlevici konusunda uyardı. Çıkışlarına dikkat etmesini ve onunla beraber dönmesini istedi. Lato’nun yanı sıra Tunay ve Yusuf Erdoğan’ın da ortalarına dikkat çekti. 

YANAL FIRTINA GİBİ ESTİ! YAPAMIYORUZ AMA YAPACAĞIZ!

Yanal’ın Bursaspor maçından önce yaptığı maç toplantısına ise eleştiriler damga vurdu. Tecrübeli teknik adam; “karşı takıma çok pozisyon veriyoruz, vermemeliyiz. Kanatlarımız savunamıyoruz, savunmalıyız. Ceza sahası dışından çok şut çektiriyoruz, çektirmemeliyiz. Yetenekli oyuncuları savunma konusunda sorun yaşıyoruz. Halletmeliyiz. Duran topları savunma konusunda eksiğiz. Gidermeliyiz. Çok şahsi hata yapıyoruz. Yapmamalıyız. Gol pozisyonu yakalıyoruz ama atamıyoruz. Atmalıyız” dedi.

Savunmaya hücumdan başlamaları gerektiğini, “Yugoslav faulü” yapmaktan çekinmemelerini anlattı. Beklerini uyardı. Açıklara yardım edin talimatı verdi. Ön liberosu Jailson’a ceza sahasından dönen topları toplama emri verdi. Duran top savunması için alan ve adam savunması paylaşımlarını tek tek gösterdi. Topla oynama ve risk alma konusunda doğru bölge seçimi üzerinde durdu. Son olarak forvetlerine “buldunuz mu atın artık” dedi. 

ERSUN YANAL: BURSASPOR DEĞİL BİZ AGRESİF OLACAĞIZ

Ersun Yanal, “hayati” Bursaspor maçının oyun planını da belirledi. Tecrübeli teknik adam oyuncularına, “oyunu rakip sahaya yıkacağız, Ortadan saldıracağız. Sağdan daha fazla orta atacağız. Kısa pas oynayacağız. Top bizde kalacak. Bursaspor’un agresif oynamasına sebep olmayacağız. Çünkü biz agresif olacağız” uyarılarında bulundu.

BURSASPOR - FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA?

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta mücadelesinde Bursaspor, 21 Ocak Pazartesi akşamı Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak Bursaspor - Fenerbahçe maçı saat 20.00'da başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Bu maç öncesinde Bursaspor'un 21, Fenerbahçe'nin ise 16 puanı bulunuyor.

Kaynak: Fotospor