İtalyan ve İngiliz basınında, Fenerbahçe'nin Hollandalı orta saha oyuncusu Marco van Ginkel'i transfer edeceği iddiaları yükseldi.
Gelecek sezon kadrosunda yeniden yapılanmaya gidecek Fenerbahçe'de transfer listesinin üst sıralarında Marco van Ginkel'in adı yazılı.
İtalyan medyasından tuttomercato, 'eski Milanlı' Ginkel'in Fenerbahçe'nin hedefinde olduğunu yazdı. İngiliz EveningStandart sitesi de Fenerbahçe'nin Chelsea'li Ginkel için yarışta olduğu haberini paylaştı.

CHELSEA'DE TUTUNAMADI
İngiliz devi Chelsea, Hollandalı orta saha oyuncuyu henüz 20 yaşındayken 8 milyon bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı.
Chelsea'de yalnızca 4 maça çıkabilen Vinkel, son 3 sezonu kiralık olarak farklı kulüplerde geçirdi.
2015'te Milan'da 17 maça çıkıp 1 gol kaydeden orta saha oyuncusu, 2016'da tekrrar Premier Lig'in yolunu tuttu ve bir sezon da Stoke City forması giydi.

BEKLENEN PATLAMAYI PSV'DE YAPTI
Antonio Conte'nin takımda düşünmediği genç yıldız, son olarak PSV'ye kiralandı ve burada gösterdiği başarılı performansla kendini kanıtlamayı başardı. 11 maçta 7 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Vinkel 6 kez de milli formayı giydi.

"LENS GİBİ KENDİNİ SEVDİRİR"
Fenerbahçe teknik patronu Dick Advocaat da Ginkel için yönetime olumlu rapor sundu. Ginkel'in takıma çabuk adapte olabilecek yapıda olduğunu belirten Advocaat, "Orta sahadan top taşıyacak bir isim. İyi bir servisçi; aynı zamanda taraftarın seveceği tarzda göze hoş gelen bir oyunu var. Şartları zorlamadan alınabilecek ideal oyunculardan" dedi.
Van Ginkel'in Chelsea ile olan sözleşmesi 2019 yılında sona eriyor.
.