Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe evinde ağırladığı lider Başakşehir'i Ozan Tufan'ın golü ile 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Maça baştan sona kadar üstün olarak devam eden Fenerbahçe 28. dakikada Ozan Tufan'ın vuruşunda Emre'den de seken topun gol olması ile öne geçti, 73. dakikada Fernandao'ya yapılan hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi, topun başına geçen Fernandao topa düzgün bir vuruş yapamadı ve Volkan Babacan meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını engelledi.  Bu dakikalardan sonra Karavayev ve Lens'le gole yaklaşan Fenerbahçe bu pozisyonladan yararlanamadı.

Hakem Islıklandı

Özellikle ilk yarıda bazı pozisyonlar sonra Fenerbahçeli futbolculara itirazdan sarı kart gösteren ve hatalı kararlar veren Bülent Yıldırım uzun süre ıslıklandı.

Emre Belözoğlu Alkışlandı

Maçtan önce ısınmaya çıkan Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Emre Belözoğlu tribünlere çağrıldı, bu istedği kırmayan eski kaptan taraftarların sevgi gösterilerine maruz kaldı. Ayrıca Başakşehir 26 maç sonra Lig'de 3 puan kaybetti.