Fenerbahçe yönetimi devre arasında büyük bir temizliğe hazırlanıyor... sezon başında Sivasspor'dan bedelsiz alınan Aatıf'ın yanı sıra geçen sezon 3.5 milyon Euro'ya Atletico MG'den gelen Fernandao ve 6.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester United'dan alınan van Persie satılacak.

Satış için Fenerbahçe yönetimi ise şartlarını belirledi. Yerli ve yabancı menajerlere bu şartları iletti. Buna göre Aatıf için 2.5 milyon Euro, Fernandao için 3 milyon Euro, van Persie içinse 5 milyon Euro bonservis bedeli belirlendi. Eğer menajerler bu rakamları getirebilirlerse yüzde 20 oranında Aatıf'tan 500 bin Euro, Fernandao'dan 600 bin Euro, van Persie'den ise 1 milyon Euro aracılık ücreti alacaklar.

Menajerler rakamları yükselttikleri oranda yüzdelerini de artıracak. Sözgelimi Aatıf 2.5 değil de 5 milyon Euro'ya satılırsa menajerin kazancı yüzde 30 olacak. Cebine girecek rakam ise 1.5 milyon Euro'yu bulacak. Aynı şekilde Fernandao söz gelimi 6 milyon Euro'ya satılırsa menajerin cebine girecek rakam ise 1.8 milyon Euro olacak. van Persie 10 milyon Euro'ya satılırsa menajer bu satıştan 3 milyon Euro alacak.

Fenerbahçe'nin bu teklifi menajerlerin iştahını kabartırken, Çin ve Arap ülkeleri başta olmak üzere gözden çıkarılan oyunculara kulüp aranıyor.