Sezon başında eleştirilerin hedefinde olup, Fenerbahçe taraftarları tarafından bile pek fazla kabul edilmeyen Hasan Ali, buna karşın hiç küsmedi. Sezon başındaki transfer döneminde sol bek bile arayan, hatta Bursaspor'dan ayrılan Aziz Behich'i takip eden sarı-lacivertliler, son anda Hasan Ali ile devam kararı aldı. Zor ve stresli bir süreç geçiren deneyimli yıldız, buna karşın hiç pes etmeden, işini sürdürdü. Antrenmanların her zaman en disiplinli adamı olan Hasan Ali, Başkan Ali Koç ve yöneticilerin de desteğini kazandı. Bilhassa Başkan Ali Koç, bu zor süreçte Hasan Ali ile özel konuşmalar yaparak motive etti, işine inanması gerektiğini söyledi.


Hem Phillip Cocu hem Erwin Koeman hem de şu an Ersun Yanal, 29 yaşındaki oyuncudan vazgeçmedi. Milli takımda da benzer süreç işledi. Önce Mircea Lucescu ardından Şenol Güneş, başarılı sol beki birinci tercih olarak kullandı.

Hem özel hocalar eşliğindeki çalışmaları hem de normal antrenmanları aksatmamasıyla hep performansını üste çeken Hasan Ali, Fenerbahçe'de istikrar ve başarı yakaladı. Bu başarısını milli takıma da taşıyan yıldız oyuncu, ay-yıldızlı formayla ilk golünü Moldova ağlarına bıraktı.

Fenerbahçe'de de Beşiktaş derbisinde 3-0 geriden gelip 3-3 yapan takımına uzaktan attığı tarihi golle destek oldu. Fenerbahçe'de kaptanlığa yükselen Hasan Ali, tribünlerin de en sevdiği isim olarak, sarı-lacivertli camiada sembolleşti. Son yıllarda şampiyonluktan uzak kalan ve birçok yıldız oyuncusuyla sorunlar yaşayan Fenerbahçe'de, Hasan Ali Kaldırım işini yaptı, 7. yılını oynadığı Fenerbahçe'de efsaneler arasına adını yazdırdı.

F.Bahçe'nin değişilmezi

Sarı-lacivertli kulübe 2012-13 sezonunda imza atan Hasan Ali Kaldırım, her dönem değişilmezler arasına girdi. 2012-13 sezonunda Aykut Kocaman'ın en çok şans verdiği isimlerden olan Hasan Ali, 2013-14 sezonunda sarı-lacivertliler Ersun Yanal'la şampiyon olurken Caner Erkin'le değişmeli oynadı. 2014-15 sezonunda da İsmail Kartal'ın hiç vazgeçmediği Hasan Ali, 2015-16 sezonunda da Vitor Pereira'nın en fazla değer verdiği isimlerden oldu. 2016-17 sezonunda Dick Advocaat'ın en fazla süre verdiği oyuncuların başında gelen 29 yaşındaki futbolcu, geçen sezon da Aykut Kocaman'ın favorisi oldu. Bu sezon da Cocu, Koeman ve Ersun Yanal dönemlerinde Hasan Ali, bir numaralı tercih idi.

Derbileri boş geçmedi

Sarı-lacivertli taraftarların çok sevdiği Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe kariyerinde çok anlamlı derbi golleri de attı. Tecrübeli sol bek 2012-13 sezonunda Galatasaray deplasmanında, bu sezon da Beşiktaş'a karşı dış sahada ağları havalandırdı. 

Milli takım istikrarı 

Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe'de olduğu kadar ay-yıldızlı takımda da istikrarıyla alkış aldı. 2012 yılında Abdullah Avcı döneminde görevine başlayan Hasan Ali Kaldırım, Fatih Terim ve Mircea Lucescu'nun da en takdir ettiği isimlerin başında geldi.

Son olarak Şenol Güneş de yıldız sol beke ilk 11'de şans verdi. 32 kez A Milli Takım'da yer alan Hasan Ali, 1 gol attı.



Kaynak:Milliyet