UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit'e elenerek turnuvaya veda eden Fenerbahçe'de Yassine Benzia için de sezon sona erdi. Spor Toto Süper Lig için TFF'ye bildirilen 28 kişilik kadroya alınmayan Benzia'nın, Avrupa'ya da veda edilmesinin ardından sezonun kalanında forma giyememesi kesinleşti. Benzia, sezonun bitimiyle birlikte yeniden Lille takımına dönecek. 
 
Fenerbahçe'nin sezon başında Lille'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Benzia sezonu kapattı. Ersun Yanal'ın göreve gelmesinin ardından devre arasında da yapılan transferler sonrası TFF'ye bildirilen 28 kişilik kadronun dışında kalan Benzia için sezon şimdiden bitti. UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbhaçe'de Avrupa listesinde yer alan Benzia'nın artık sezon sonuna kadar forma giyememesi kesinleşti. 1 yıllığına kiralık olarak transfer edilen Cezayirli futbolcunun satın alma opsiyonunun kullanılması beklenmiyor. 

COMOLLI NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe'de Sportif Direktör Damien Comolli, Benzia için geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaptığı açıklamada, "Lille'den bir telefon aldım ve hangi oyuncuyu istersiniz diye sordular. Ben de direkt Benzia dedim. Fransız bir futbol adamıyım ve Benzia'yı uzun yıllardır tanıyorum. Bizim için harika bir fırsat transferi oldu" demişti.
 
Benzia, Fenerbahçe'de kaç maçta oynadı?

Kariyerine Lyon takımında başlayan Benzia, 2015 yılında Lille'e transfer oldu. Geçtiğimiz yılın başında Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelen Cezayirli futbolcu, bu sezon sarı lacivertlilerde 20 resmi maça çıktı ve 2 asist yaptı.



Kaynak:Futbol Arena