Cocu ile yolların ayrılmasının ardından teknik sorumlu Erwin Koeman yönetiminde iyi sonuçlar alan Fenerbahçe, teknik direktör kararını verdi. Sportif Direktör Comolli, Hollandalı teknik adam ile yola devam edeceklerini açıkladı. Peki neden Koeman? İşte cevaplar...

1- Yönetim Erwin ile alınan iyi sonuçların, tam anlamıyla Erwin'in başarısı mı yoksa Cocu'nun gönderilmesi sonucu oluşan bir refleks mi olduğu konusunda kesin bir hükme varmadı. Fakat ne olursa olsun 3 maçta alınan sonucun Koeman'a en azından devre arasına kadar bir şans verme konusunda yeterli kredi sağladığı konusunda hem fikir oldular..

2- Koeman'ın saha kenarındaki ve Samandıra'daki pozitif duruşu hem takım içindeki havayı pozitif etkilerken, oldukça tepkili olan taraftarın da takıma bakış açısına olumlu katkı yaptı. Yaptığı açıklamalar, sahaya sürdüğü kadrolar ve değişiklikler Koeman'a bir çok artı puan kazandırdı..

3- Vitor Pereira, Aykut Kocaman ve Cocu'ya ödemeler yapmaya devam eden Fenerbahçe, aynı zamanda sportif direktör Damien Comolli'ye de hatrısayılır bir maaş ödüyor. Yeni bir teknik adamın gelmesiyle neredeyse 5. yüklü maaş ödemesinin altına girecek olan Fenerbahçe'de bu yüzden yönetim de Koeman ile devam etmeye bu açıdan pozitif baktı.
*Ali Koç ise yalnızca iki teknik adama maaş ödediklerini söylemişti
.
Ayrıca yeni teknik adamın birçok transfer ve teknik heyet için talepleri olacağı da hesaba katılırsa Fenerbahçe yeni bir teknik direktör transfer etmesi halinde ciddi bir maddi külfet ile de boğuşmak zorunda kalacaktı..

4- Koeman'ın en azından devre arasına kadar devam etmesi konusunda fikir birliğine varılmasına sebep olan gerekçelerden birisi de Hollandalı çalıştırıcının oyuncularla kurduğu iyi dialog. Futbolcularla yakından ilgilenen ve onlara kapısını açık tutan Koeman, bu özelliğiyle de takdir topladı..

5- Fenerbahçe yönetiminin Koeman'a şans tanımasındaki sebeplerden bir tanesi de Hollandalı teknik adamın eline geçen fırsattan dolayı oldukça mutlu olması ve bu fırsatın farkındalığıyla oldukça hırslı olması. Kariyeri açısından da bu fırsatı iyi değerlendirmek isteyen Koeman'ın hırslı halleri ve yoğun çalışma temposu da bu kararın alınmasında etkili oldu..

Koeman yönetiminde Fenerbahçe, Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray, daha sonra da UEFA Avrupa Ligi'nde Anderlecht'le kritik maçlar oynadı. Galatasaray karşısında 2-0'dan geri dönerek sahadan 2-2 beraberlikle ayrılan Koeman'ın takımı, Avrupa'da da Anderlecht'i 2-0 yenerek gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı..

Koeman yönetiminde, üçüncü sınavını Aytemiz Alanyaspor maçında veren sarı-lacivertliler, rakibini 2-0 yenerek milli araya moralli girdi. Zor bir dönemde birinci adam pozisyonuna getirilen Koeman, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 3 resmi maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak iyi bir sınav verdi..

Koeman'ın, sezon başında birlikte geldiği ve yardımcılığını üstlendiği Cocu'dan farklı kadro tercihleri yapması dikkati çekti. Erwin Koeman, Cocu'nun kadro planlamasında düşünmediği Mathieu Valbuena'ya göreve gelir gelmez formayı verdi..

Cocu, ön liberoda asıl mevkisi stoper olan Diego Reyes'i tercih etmesinden dolayı çok fazla eleştiri alıyordu. Koeman ise o bölgede sakat ve cezalı oyuncuların fazla olmasına rağmen Reyes'i hiç tercih etmedi. Aytemiz Alanyaspor maçında iyi bir performans gösteren Mauricio Isla'yı bu bölgede oynattı..

Koeman, vatandaşının 3'lü savunma sistemini de rafa kaldırdı ve takımını 4'lü defans dizilişiyle sahaya sürdü..

Fenerbahçe, Koeman'ın göreve gelmesiyle gol yollarındaki etkinliğini de artırdı. Cocu'yla çıktığı 15 resmi maçın 6'sında gol atamayan ve rakip fileleri 12 kez havalandıran Fenerbahçe, 0,8 gol ortalamasında kalmıştı..

Koeman'la Galatasaray, Anderlecht ve Aytemiz Alanyaspor'a ikişer gol atarak hücumda daha etkin bir görüntü çizen sarı-lacivertliler, 2 gol ortalamasıyla Cocu döneminden farklı bir grafik ortaya koydu. .

Kaynak:HaberTürk