Ülker Stadyumu'nda saat 10:30'da başlayan Genel Kurul'da 26 bin 2 kişi oy kullanacak. Genel Kurulun ilk gününde Aziz Yıldırım ile Ali Koç açıklamalarda bulunacak. Denetim ve faaliyet raporları açıklanacak. Genel Kurulun ikinci gününde ise oy verme işlemi 10:00'da başlayacak ve 1700'de sona erecek.

KONGRE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe Olağan Kongresi, verilen aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti.

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yaşanan gerginlikler ve konuşmalar sırasında çok gürültü olmasından dolayı, yan tarafta bulunan Kenan Evren Lisesi'ne çok fazla ses gitmesi nedeniyle kongreye ara vermişti. Küçük, lisede bulunan öğrencilerin LGS sınavına girdiğini belirterek, konuşmalar sırasında sık sık genel kurul üyelerini uyarmıştı. Saat 13.30'a kadar ara verilen kongre kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti.

AZİZ YILDIRIM'IN LİSTESİ

Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu, Ali Yıldırım, Önder Fırat, İlhan Ekşioğlu, Ebru Özdemir, Davut Dişli, Yahya Uğur, Fatih Öztürk, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Ozan Balaban, Selim Kosif, Metin Doğan,Ömer Temelli,Ahmet Ketenci,Ahmet Özokur,Mehmet Kocadon

ALİ KOÇ'UN LİSTESİ

Erol Bilecik, Semih Özsoy, Fethi Pekin, Gökhan Akça, Turhan Şahin, Kemal Danabaş, Simla Türker Beyazıt, Metin Şen, Burhan Karacam ,Nevres Erol Bilecik,Sevil Zeynep Becan,Mustafa Tankut Turnaoğlu,Mustafa Kemal Danabaş​,Acar Sertaç Komsuoğlu,Ömer Okan,Burak Çağlan Kızılhan

GENEL KURUL GERGİN BAŞLADI


Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu gergin başladı. İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Suat Müftüoğlu, konuşması sırasında tribünde bulunan üyeler tarafından tepki gördü. Müftüoğlu, Ali Koç'u destekleyen konuşmasını yaparken, Aziz Yıldırım cephesinden yuhalama geldi. Daha sonra Müftüoğlu, gelen tepkiler üzerine konuşma hakkı süresi dolmamasına rağmen kürsüden indi.

VEFA KÜÇÜK'TEN UYARI

Gerginliğin ardından kürsüye gelen Divan Başkanı Vefa Küçük, "Burada kim ne isterse konuşma hakkına sahip. Hakaret etmemek ve rencide etmemek şartıyla konuşurlar. Ama Fenerbahçe sevgisi ve saygısı düşünülerek bunların yapılması lazım. Lütfen konuşmacıya oturduğunuz yerden müdahale etmeyin" ifadelerini kullandı. Küçük'ün ardından kürsüye bir başka konuşmacı gelerek genel kurula devam edildi.

MOSTUROĞLU: 'TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, gelecek dönemde altyapı konusunda önemli yatırımlara imza atacaklarını söyleyerek, "Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz" dedi.

Fenerbahçe'de yapılan seçimli genel kurulda konuşma yapan Fenerbahçe'nin Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sarı-Lacivertli takıma inançlarının tam olduğunu belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle birlikte 3 Temmuz Akademisi'nden yetişecek futbolcularımız A Takım'da yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek. Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır. 3 Temmuz kumpas davasında sorumluların ceza alması için gereken davalar açılacaktır" ifadelerini kullandı.

DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi. Küçük, ''Hayırlı bir günde Ramazan Ayı'da yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu'nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.

BAŞKAN ADAYLARI TEZAHÜRATLA KARŞILANDI

Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu için stada gelen başkan adayları tezahüratlarla karşılandı. İlk olarak Ali Koç giriş yaparken, sonrasında Aziz Yıldırım tribüne geldi. İki başkan adayı da üyeler tarafından alkışlar ve tezahüratlar ile karşılandı.

İŞTE YÖNETİM LİSTELERİ

Son olarak 28 Nisan'da gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda yan yana bulunan Yıldırım ve Koç, 35 gün sonra ilk kez karşı karşıya gelecek. Her iki ismin de yine sert eleştirilerde bulunması beklenirken, Türkiye'nin gözü Kadıköy'de olacak.

SANDIK SAYISI 38

Rekor katılımın beklendiği ve kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek olan genel kurulda, aidatını yatıran 26 bin 2 üye oy kullanabilecek. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, adayların son konuşmalarını yapmasının ardından söz almak isteyen üyeler de kürsüye çıkıp açıklamalarda bulunacak. Yarın ise üyeler sandığa gidecek. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, Sarı-Lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

AZİZ YILDIRIM:

"Vefa duyguları varsa, 3 Temmuz'da çektikleri acıları unutmamışlarsa ve tüm engellemelere rağmen intikam almak istiyorlarsa, bana oy vereceklerdir"

ALİ KOÇ:

"Bu yola bana inanıldığı için çıktım. İnşallah hep beraber bir hayali gerçekleştirebiliriz. Sizden ricam kabine girince vicdanınızı dinleyin. En büyük vefayı Fenerbahçe hak ediyor. Hiçbir zaman büyük konuşmam ama gittiğimiz her yerde gördüğüme göre bizim bu seçimi kaybetmemiz çok zor."

20 BİN KATILIM BEKLENİYOR!

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013'te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar'ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Yarın başlayacak kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Ayrıca bu seçimde Sarı-Lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013'te 6 bin 821 oy alan Yıldırım'a aitti.
.