Fenerbahçe'de Spartak Trnava galibiyeti sonrası tansiyonun düşmesi beklenirken dün akşam saatlerinde kulüp resmi sitesinden yapılan açıklama gündeme bomba gibi düştü. Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alan ve Cocu ile çalışmaya devam eden Murat Öztürk (Kaleci antrenörü), Turgay Altay (Analist) ve Alper Aşçı (Kondisyoner) ile yollar ayrıldı..

Bunun yanı sıra 2003 yılından bu yana Fenerbahçe forması giyen kaptan Volkan Demirel, 2016'da takıma katılan Aatıf Chahechouhe ve 2017'de Monaco'dan transfer edilen Nabil Dirar, süresiz olarak kadro dışı bırakıldı..

Yapılan açıklamada "Gereken hallerde kulübümüzün yeniden yapılanma hedefleri doğrultusunda benzer inisiyatif ve tasarrufların sürebileceğini ve lüzum halinde alınan kararlarla ilgili kamuoyunun gerekli ölçü ve şekilde aydınlatılacağını önemle bildiririz" denildi. Kararların sebepleri hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Ancak son 2 aydır Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaşananlar, bu operasyonun habercisi gibiydi..

COMOLLİ SARILMAK İSTEDİ VOLKAN KOLUNU İTTİ!

Volkan Demirel'in Çaykur Rize karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyet sonrasında yaşananlar nedeniyle kadro dışı bırakıldığı öğrenildi. Maç sonrasında tribüne gönderilen iki kaptandan biri olan Volkan Demirel, taraftarın yanından ayrılıp soyunma odasına yöneldiği esnada Comolli ile gözlerden kaçan bir olay yaşanmıştı.
.
Comolli, Volkan soyunma odasına yürürken elini tecrübeli kalecinin omzuna koymak istedi. Ancak Volkan buna tepki göstererek Comolli'nin kendisine sarılmasını engelledi. Volkan'ın ardından soyunma odasında da duruma tepki gösterdiği öğrenildi..

HERKES SUSTU AATİF BAŞKAN'A KARŞILIK VERDİ

Aatıf'ın ilk sürtüşmesi Kayserispor maçı sonrasında Başkan Ali Koç'la oldu. Ali Koç 3-2'lik mağlubiyet sonrasında soyunma odasına indi ve tüm takıma "Neden bu durumdayız?" diye sordu.
.
Çoğunluk sessiz kalırken Aatıf, Ali Koç'a "Takımın bütün düzeni bozuldu. Transferler aramıza yeni katıldı. Takım birbiriyle kaynaşamadı. Bu tablonun sebebi bu" dedi. Aatıf'ın özellikle Dirar'ın oynatılmaması sebebiyle de Comolli ve Cocu'ya tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında..

TAKIMDAN AYRILMAYAN DİRAR'IN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Sezonun başlarında kadroya alınsa da Dirar'ın yıldızı kendisini göndermek istediği için Comolli ile hiç barışmadı. Ne Avrupa ne de lig maçlarında yedek kulübesinde bile yoktu.
.
Bu halinden mutsuz olan Dirar, takımda buna benzer durum yaşayan (Soldado, Valbuena, Isla) oyunculara gözdağı vermek amacıyla kadronun dışına alındı. Üç oyuncunun Samandıra'ya kısa vadede geri dönme ihtimalinin olmadığı öğrenildi..

GEÇİŞ DÖNEMİNDEKİ KATKI İÇİN TEŞEKKÜR

Teknik direktör Aykut Kocaman sezon başında takımdan ayrılmasına rağmen Başkan Ali Koç'un isteği doğrultusunda görevlerine devam eden üç teknik heyet mensubuyla ilgili karar ise bizzat Comolli tarafından verildi.
.
Fransız Sportif Direktör, üç isme "Geçiş sürecinde bize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz" diyerek ayrılık haberini verdi. Comolli'nin artık ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle bu isimlerle yolları ayırdığı kaydedildi..


Kaynak:Sabah