Fenerbahçe'de Mersin İdmanyurdu karşısında 10 dakika içinde iki gol atan, Galatasaray maçında ise iyi bir performans sergilemesine karşın birçok net pozisyondan yararlanamayan Volkan Şen'in adale sakatlığı yaşadığı, bu sakatlığın şu an için futbol oynamaya engel olmasa da, gelecek sezon için tehlike yaratabileceği öğrenildi. 
EURO 2016'dan sonra ameliyat...

Başarılı oyuncunun gelecek sezon düzenli şekilde futbol oynayabilmesi için ameliyat olması gerektiği ve EURO 2016'nın ardından bıçak altına atacağı öğrenildi. 

Mersin maçı sonrası kendisi açıklamıştı

Hatırlanacağı üzere Volkan Şen, Mersin maçının devre aarsında oyundan alınmıştı. Maç sonu sorulan soru üzerine konuyu açıklığa kavuşturan 28 yaşındaki oyuncu, "Pubis başlangıcı var. Bu yüzden ağrılarım oluyor. Devre arasında ağrılarım arttı ve hocamın kararıyla kenara geldim." demişti.

PUBİS SAKATLIĞI NEDİR?

Futbolcuları vuran ağrı olarak tanımlanan pubis, bir kasık ağrısı çeşididir. Bu durumun altında yatan ana neden kesin olarak bilinmemekle beraber uzmanlar, bu durumun yaşanmasında tekrarlayan travmaların ya da makaslamanın neden olduğunu öne sürüyor.

Kasık ve uyluğun iç kısmındaki bu ağrı, erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülüyor. Ancak kadınların aktif yaşama ve özellikle futbola artan ilgisine bağlı olarak kadınlarda görülme oranı da artıyor.

Osteitis pubis durumunda bir aydan uzun süreli koşma, dönme, topa vurma, ağrılı yan tarafa yatma, öksürme ve hapşırma ile artan kasık ağrısı görülüyor. Kuvvetsizlik ve hareket etme de ciddi güçlükler ortaya çıkabilir. 

Sporcu eğer tek bacağı ile aynı şekilde topa vuruyorsa, sıkça hız ve yön değiştirme yapıyorsa, zorlu bacak açma ve düşmeye maruz kalıyorsa osteitis pubis (kasık ve uyluk iç kısmında ağrı) oluşma ihtimali fazladır. Bu hareketleri içeren sporlarda özellikle futbolcularda bu durum daha fazla görülür.


Kaynak: Fanatik