Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;

Kulüpler Birliği’nin bugün yapılan toplantısında aldığı, deplasman yasağının kalkmasını yönündeki tavsiye kararına istinaden, kulübümüzün 05 Ağustos 2016 tarihinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği resmi yazı aşağıdadır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

"İstanbul Valiliği İl Güvenlik Kurulunun 04.08.2016 tarih ve 180 sayılı yazısı ile 09.08.2016 günü yapılacak olan toplantı öncesinde, 2016-2017 Spor Toto Süper Ligi futbol sezonunun genel güvenlik tedbirleri hakkında önerilerimizin bildirilmesi talep edilmiştir.

Stadlarda meydana gelen çeşitli şiddet olayları vb. nedenlerle uzun bir süredir devam eden deplasmana seyirci götürme yasağı uygulanmaktadır. Bu tedbire rağmen ne yazık ki şiddet olaylarının önlenmesine ciddi bir katkı sağlanmamıştır.

Türkiye'de spordaki şiddetin yasaklarla engellenemeyeceği, sporun seyirci ile ayakta kalabileceği gerçeği ve son günlerde ülkemizde ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhu dikkate alındığında insanları spordan uzaklaştıran ve kaplaşmaları keskinleştiren yasakların bu sezondan itibaren kaldırılması gerektiği kanaatindeyiz.

Nitekim TFF tarafından organize edilen Süper kupa ve Türkiye Ziraat Kupası finallerinde deplasmana seyirci götülmesine rağmen yine TFF tarafından organize edilen Süper Lig misabakalarında bu yasağın devam ettirilmesinin açıkça bir çelişki olduğu ortadadır.

Bu nedenle özellikle deplasmana seyirci götürme yasağının kaldırılmasını ve tüm takımların karşılıklı olarak seyircilerinin deplasmana götürlmesini arz ve talep ediyoruz.

Fenerbahçe Futbol A.Ş"