Aatif'ın Trabzonspor’a gitmemesiyle birlikte Fenerbahçe ocakta 10 numara takviyesi yapamasa da yüklü bir bonservis bedeli ödemekten kurtulmuştu. O dönem Trabzonspor, Mehmet’i Beşiktaş’a göndermek için yoğun çaba gösterirken oyuncu “F.Bahçe’den başta takımda oynamam” diyerek kadro dışı kalmayı bile göze aldı. O restten sonra bordo-mavili takımla idmanlara bile çıkamayan oyuncu, sarı-lacivertli idareciler tarafından ödüllendirilecek.

27 yaşındaki futbolcuyla 3 senelik sözleşme yapacak olan Kanarya, senelik 2.2 milyon Euro garanti ücret verecek. 15 bin Euro maç başı alacak olan yıldız oyuncu, imza parası ile de ödüllendirilecek. Başkan Aziz Yıldırım'ın “Bizi isteyeni biz de isteriz. Helal olsun Mehmet’e. Dik duruşundan asla ödün vermedi. Onun bu hareketini mükafatlandırmalıyız” ifadelerini kullandığı ve oyuncuya 1 milyon Euro’luk imza parası jesti yapacağı öğrenildi.
 
İstanbul'da ev aramaya başlayan Mehmet Ekici’nin sezon biter bitmez Trabzon’dan ayrılıp Fenerbahçe’ye imza atması bekleniyor. 

Şampiy10