Sözcü'den Sercan Hamzaoğlu'na özel açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kurumsal İletişimden sorumlu yöneticisi Metin Sipahioğlu Galatasaray'ın son günlerdeki hakem isyanına tepki gösterdi.

9 KİŞİYKEN GOL YEDİK

"Maalesef son dönemde oynadığımız her Galatasaray karşılaşmasının ardından aynı algı oyunlarıyla karşılaşıyoruz. Sezonun ilk yarısında da, maçı 2-0 geriden gelerek çevirdiğimiz için o hafta da 1 taç pozisyonu yüzünden ülke ayağa kaldırılmıştı" diyen Metin Sipahioğlu, "Bunlar artık fazlasıyla alıştığımız yöntemler. 60 dakika boyunca 10 kişi oynadığımız karşılaşmada, sahada 9 kişi kaldığımız sırada gol yedik. Sonrasında da 10 kişi ile beraberliği yakalamamız, maç boyu eksik oynamamıza rağmen maçın sonunda Alper ile galibiyete yaklaşan taraf olmamız ne yazık ki bunlara yol açtı" diye konuştu.

EN SON GALATASARAY ŞİKAYET ETMELİ

Sipahioğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Şimdi maçta iddia edilen hakem hatalarına gelirsek; öncelikle herhalde herkes şunu kabul edecektir. Bu ülkede hakemler hakkında en son şikayette bulunması gereken kulüp Galatasaray'dır. Özellikle Fenerbahçe-Galatasaray maçları sonralarında. Daha geçen sezon Galatasaray ile Kadıköy'deki maçımızda tam 3 net penaltımız verilmedi. O karşılaşmada görev alan hakem, Pazar günü oynadığımız maçta VAR hakemliği yapıyordu. Söz konusu hakem bu sefer de sarı kartı olan Belhanda'nın 19. dakikadaki kırmızı kartlık pozisyonunda, orta hakemi VAR'a çağırmadı. Orada gösterilmesi gereken kırmızı kart diğer tüm iddia edilen pozisyonlardan önceydi."

POZİSYONDA FAUL YOK

"Hasan Ali'nin atıldığı pozisyona gelirsek. Bakın burayı herkes çok dikkatli dinlesin. Hasan Ali'nin o pozisyonda rakibine hangi açıdan bakarsanız bakın net bir müdahalesi yok. Ancak müdahale olsa bile; birkaç yıl önce Kadıköy'de oynanan Galatasaray maçında, futbolcumuz Emenike, aynı Diagne gibi kaleci ile karşı karşıya kalacakken düşürülmüş, fakat top hakimiyeti yok diye Cüneyt Çakır tarafından savunma oyuncusuna sadece sarı kart verilmişti. Herkes açsın izlesin o pozisyonu. O maçtaki pozisyon emsal olarak bakılırsa Hasan Ali Kaldırım rakibe müdahelesi olsa bile kesinlikle atılmamalıydı. Birebir, cetvelle çizilmiş gibi aynı pozisyon. Ki dediğimiz gibi Hasan Ali'nin rakibine burada net bir müdahalesi de yok, futbolcumuz da aynı şeyi söylüyor. Maçtan sonra kendisiyle yaptığımız konuşmada 'Neden faul verildiğini bile anlayamadım, şok oldum ve tepki bile veremedim' dedi."

KANAL KANAL GEZMİYORUZ

"Ama biz maç sonraları kanal kanal gezip bunları anlatmadığımızdan, birileri meydanı boş sanıyor ve fazlasıyla konuşuyor. Ülke olarak en büyük problemimiz de zaten bu. Ne kadar konuşur, mağduru oynarsanız o kadar haklı gibi gözüküyorsunuz. Geçmişte birçok örneğini gördüğümüz üzere, sanıyoruz ki, yine özellikle son dönemeçlerde bunlar strateji diye kurgulanıyor. Ama Fenerbahçe camiası buna müsaade etmez. Biz sadece kendi işimize bakıyoruz. Ama yine bizim maçımızın ardından, aynı mağdur edebiyatı ile ortalık ayağa kaldırılmaya çalışıldığı için bu açıklamaları yapmak zorunda kaldık. Kamuoyunu bu şekilde meşgul ettiğimiz için de herkesten özür dileriz."





Kaynak: Sözcü