Fenerbahçe formasıyla çekilen fotoğrafının medyaya yansıması sonrası bir anda gündem olan Artem Radchenko, Ukrayna basınına özel bir röportaj verdi. 20 yaşındaki oyuncu bu röportajında Fenerbahçe’ye transfer süreci ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

"Fenerbahçe benim için en iyi seçenek"

Kendisine ilk önce Hajduk Split’in sözleşme önerdiğini söyleyen Radchenko, “Ama o an menajerim aradı ve Fenerbahçe’den bir teklif geldiğini söyledi. Oturup konuştuk ve Türkiye’nin benim için daha iyi olacağına karar verdik. Split kulübüne Ukrayna’da çözmemiz gereken bazı problemler olduğunu söyleyip oradan ayrıldık ve sonra Türkiye’ye geldik. Fenerbahçe’nin benim için en iyi seçenek olduğunu düşündüm” diye konuştu.

Ne zaman sözleşme imzalayacak?
Fenerbahçe ile yaşadığı bir haftalık deneme sürecini de değerlendiren 20 yaşındaki kanat oyuncusu, “Orada bir hafta kaldım ve takımla antrenmanlara çıktım. Hazırlık maçında iki gol atınca sözleşme konusunda anlaştık. Şu an herhangi bir sözleşme imzalanmamış gibi gözükse de her şey hazır. Sadece imza eksik. Türkiye’de Ukrayna’da olduğu gibi serbest oyuncular için bir transfer dönemi yok. Sadece yaz transfer döneminde sözleşme imzalanabiliyor. Biz sözlü olarak anlaştık. U 20 Dünya Kupası’nın ardından gelip imzayı atacağım” ifadelerini kullandı.

Türk taraftarlar için çarpıcı yorum!
Radchenko’nun genel olarak Türk taraftarlar hakkında yaptığı değerlendirme oldukça dikkat çekti: “Türkiye’de ilk 10 maçta harikalar yaratıp, 11. maçta hata yaptığınızda ilk 10 maçta yaptıklarınız unutulur. Yenilgiye karşı oldukça hassaslar. Ama ne olursa olsun ben kariyerimi Fenerbahçe’de sürdürmek istiyorum.”

Metalista Kharkiv ile sözleşmesi devre arasında sona eren Radchenko, sezon sonuna kadar Ukrayna Ligi ekiplerinden Hoverla Uzhhorod ile anlaşmıştı. Hoverla teknik direktörü Hrozny de Radchenko’nun sezon sonu için Fenerbahçe ile anlaştığını açıklamıştı.

Radchenko, 30 Mayıs 20 Haziran arasında Yeni Zelanda’da düzenlenecek U20 Dünya Kupası’nda Ukrayna Milli Takımı ile boy gösterecek.