Soner Yalçın'ın yazısı şu şekilde;


Futbolu severim..Galatasaray taraftarıyım,özel maçlarını bile kaçırmam.Ancak,Taraftarlık duygusu ile hukuk dosyaları ele alınmaz ! Bu sebeple gazeteci kimliğim taraftar kimliğimin çok üstündedir.Haksızlık yapan kim olursa olsun her daim mazlumun yanında dururum..

Bu girişten sonra 'şike operasyonuna' dönersem;

3 Temmuz 2011 sürecini ele alanlar-iddianameye bakarak-sürekli 2010-2011 sezonu maçlarına odaklanıyorlar.Haklılar.Ama benim kafam farklı çalışır.Şöyle..

FETÖ kumpasının 3 Temmuz sürecinden çok önce başladığını dün yazdım.Bu sebeple sizi bir sezon önceye '2009-2010' sezonuna götüreyim;

Son 10 maçta 10 galibiyet alan formdaki Fenerbahçe kendi sahasında son maçında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluktan oldu!

Bursaspor,kendi sahasında İbrahim Toraman'ın kendi kalesine ve Uğur İnceman'ın 88.dakikadaki golleriyle Beşiktaş'ı 2-1 yendi.Bursaspor şampiyon oldu.

Gelelim çok tartışmalı 2010-2011 sezonuna;

Hemen herkes 'şike var' diye ligin Sivasspor-Fenerbahçe maçını konuştu-tartıştı.Ligin son maçları oynanıyordu.Buca,Konya,Kasımpaşa küme düşmüştü.Sivas'ın küme düşme tehlikesi yoktu.Buna rağmen Fenerbahçe'ye karşı 4-3 yenildi.Fenerbahçe şampiyon oldu.Ben bu maça bakmıyorum!

Fenerbahçe o sezon dört mağlubiyet aldı; Trabzon,Kayseri,Gaziantep,Ankaragücü'ne yenildi.

Trabzon'daki maçın hakemi Bünyamin Gezer idi.

Ankaragücü maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu idi.

Aslında... 'şike var' denen 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe hakemleri de yenerek mi şampiyon oldu ?

Ne mi demek istiyorum..

MİT RAPORU 

Tarih:15 Haziran 2016

Darbe girişiminde sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) FETÖ soruşturması başlatıldı.Bir-iki ay geçti..

Mit raporu sonucu TFF Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) dokuz üyesinden beşi görevden ayrılmak zorunda kaldı/atıldı.

Kimdi bunlar;

-Başkan Kuddusi Müftüoğlu..

-Asbaşkan Bünyamin Gezer..

Yani.. Didik didik edilen 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin yenildiği maçların hakemleri!

2015 yılında MHK'ya getirilmişlerdi.Ve MİT Raporu'na göre FETÖ munsubuydular! (Kuddusi Müftüoğlu'nun akrabası ve ortağı Hasan Uysal FETÖ'cü çıktı.)

Şunu atlamayalım:

2009-2010 sezonunda Bursaspor'un Beşiktaş'ı yenip şampiyon oldu­ğu maçın hakemi Cüneyt Çakır ile, MHK eski başkanı babası Serdar Çakır hak­kında da “FETÖ ile ilişki­li” dendi. Kuşkusuz kimin ne olduğuna yargı karar verir. Ama…

Şunu da eklemeliyim:

Mesele sadece 2009- 2010 ve 2010-2011 se­zonlarıyla sınırlı değil!

MHK Başkanı Müf­tüoğlu ve Asbaşkanı Gezer2014-2015 ve 2015-2016 futbol sezonu­nun kaderini belirleyen hakem atamaları yapan ikiliydi.
-Bu ikili göreve gelme­den önce Fenerbahçe 2013-2014 sezonunda şam­piyon oldu.

Ve fakat:
-Bu ikili göreve başla­dıktan sonra Fenerbahçe, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonunda şampiyon olama­dı.
Şunu merak ediyorum. Eğer…

-FETÖ futbola damgasını vurdu ise…
-Bu konuda MİT Rapo­ru var ise…

Neden bunlar hiç konuşul­maz/yazılmaz? FETÖ- fut­bol ilişkisi sadece 3 Tem­muz süreciyle sınırlı tutulur?

Örneğin bugün…

Kimi Fenerbahçe taraf­tarı “kaç yıldır şampiyon olmuyoruz” hesabını soru­yor! Fakat, FETÖ-hakem ilişkisi konusunda kafasında tek soru yok! Hadi FETÖ derinliklerine vakıf olması zor da, kendinden emin olmayan-korkak-silik ha­kemlerin son yıllarda futbola nasıl sokulduğunu da gör­müyor mu? “Mustafa Kamil Abitoğlu da, Kuddusi Müf­tüoğlu'nun kuzenidir” deyip geçeyim, anlayan anlar!

GERÇEK BİLANÇO

Deniyor ki:
“Fenerbahçe şu kadar borç­landı…”

Kulübün batmadığına şük­retsinler!

FETÖ operasyonuna uğradı­ğı yıl Fenerbahçe futbol dahil 5 branşta şampiyon oldu. Hakkında Avrupa'da “UEFA Şampiyonlar Ligi'nin favori adaylarından” diye yazılıyordu. Ne oldu?

FETÖ darbesiyle Şampi­yonlar Ligi'ne bile katılama­dı. Borsa'da yüzde 40 kü­çüldü. “Şikeci” karalamasıyla imajını kaybetti. Vs.
Ya…
MİT'in “FETÖ” raporu verdiği MHK'nın atadığı hakemlerle kıl payı giden şampiyonlukların götürdüğü maddi kayıplar?

Demem o ki:
Aziz Yıldırım'a haksızlık yap­mayınız. Bu zorlu günlerde Fe­nerbahçe'ye tarihinin en büyük kupalarından birini kazandırdı: FETÖ'yü yendi!

Bakınız Fenerbahçe daha çok şampiyonluklar kazana­caktır. Ama… Emperyalist iş­galci güçlere rağmen Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya silah kaçırması Fenerbahçe'ye na­sıl büyük şampiyonluk ödülü getirdi ise, FETÖ'yü yenmesi de benzerdir. Bu kupalar, futbolun çok üstünde değerdedir.
Futbol sadece futbol değil­dir…

Fenerbahçe kalesine en çok gol atan Galatasaraylı futbol­cu santrfor Metin Oktay'dır. Niye bilir misiniz? Çünkü, Fenerbahçeli santrhaf/defans oyuncusu Naci, milli takım­dan arkadaşı Metin Ok­tay'a, “aman sakatlanmasın” diye hep incelik göstermiştir!

Futbol budur…

Yurtseverlik budur…

Soner Yalçın,sözleri ile yazısını sonlandırdı.


Kaynak:OdaTv