Fenerbahçe'nin eski idari menajeri Hasan Çetinkaya'nın açıklamaları şu şekilde;

Hazard’ı biz isterken; Bayern Münih, Chelsea de istiyordu. İsmi duyulan oyuncunun Türkiye’ye gelme seçeneği olmuyor. Ama biz Aykut Kocaman’la Lewandowski’yi isterken kimse tanımıyordu. Bunlar daha doğru transfer adımları. Ama yine de son anda Dortmund’a gitmeyip bize gelseydi, herkes eleştirecekti, “Kim bu” diye. 

Biz Lewandowski’nin Polonyalı kulübüyle  de anlaşmıştık, Almanlar’dan biraz daha fazla vermiştik. Fakat oyuncu B.Dortmund’u tercih etti ve bize kibarca söyledi. Orada ilk yıl oynamadı. Çünkü Almanlar 1 yıl sonrasının transferini yapmıştı. Bizde böyle olsa, eleştirilmiştik. 

Bir futbolcunun yaşayabileceği en kötü şey, kendi taraftarı tarafından protesto edilmesidir. Geçen sene bunu çok yaşadık. Ve bunlar bazı grupların planlı işleriydi. Aykut Kocaman her maç öncesi “Islıklamalara takılmayın” diye motivasyon konuşması yapmak zorunda kaldı. 

Fenerbahçe geçen sezon deplasman maçlarında şampiyon Galatasaray’dan 9 puan fazla almış. Dünyanın hiç bir büyük liginde bu yaşanmamış. Fenerbahçe son 2 sezonda Kadıköy’de 34 puan kaybetmiş. Yani her maç kaybetmiş.

Hasan Ali üzerinde algı oluşturuldu. Halbuki ki ligin en iyi sol beki kim derseniz, ondan bile iyidir. Dünyanın en iyi sol beki de aşağı yukarı aynı şeyleri yapar. Hasan Ali iyi takımın iyi oyuncusudur.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe için bir efsane. Avrupa’da kulüp tarihinin en büyük başarısı onunla yaşandı. Hakem faciası olmasa UEFA’da final ve kupa da gelebilirdi. Aykut Kocaman’a olan sevgi bitmez.

Bu kutsal kulüpte bu kutsal görevi yapmak bana nasip oldu. 500’e yakın maçta kulübü temsil ettim. 3 Temmuz’da mücadele ettim. Geriye doğru baktığımda huzur içindeyim.

Kuyt benim için özeldir. Niang ve Sow da öyle... 3 Temmuz darbesi yaşandı ama 25 Ağustos’a kadar Niang halen müthiş motiveydi. Ama 25 Ağustos’ta men kararı çıkınca ayrılmak istediğini söyledi. Çünkü Şampiyonlar Ligi için gelmişti.

Benim için en özel maç Galatasaray’ın stadındaki açılış derbisiydi. Galatasaray ilk yarı resmen ezdi geçti. Devre arası Aykut Kocaman müthiş bir konuşma yaptı. Alex maç sonunda bunu açıkladı ve Kocaman’a teşekkür etti. 

Galatasaray’la oynarken çok rahattım. Çok şükür özellikle Kadıköy’de yenilgi de yaşamadık. Süper Final’da oradaki maçta yine geriye düştük. Sonra yine kazandık. Herhalde panik ortamına giriyorlar, onlara sormak lazım. Psikolojik bir tarafı var.

Başakşehir istisnai bir kulüp. Sistemi oturmuş bir yapı. Zirvede olmaları ve sezon sonunu zirvede bitirecek olmaları da asla tesadüf olmaz. Şampiyon olabilirler.