Mustafa Reşit Akçay, teknik direktörlük kariyerinde dün akşam Fenerbahçe’ye 7. kez rakip oldu. Daha önce 1461 Trabzon ile rakibini kupada Kadıköy’de devirerek adından söz ettiren Akçay, Sarı- Lacivertliler’i 2 kez devirdi, 2 beraberlik ve 2 defa da kaybetti.

Başarılı çalıştırıcı, dün akşam da rakibini üzmeyi başardı. Fenerbahçe’yi iyi bir şekilde analiz eden Akçay’ın ekibi, Fenerbahçe’ye çelme takmayı başardı. Ayrıca Osmanlıspor’un Başkent’te 2016 yılında yenilgisi yok! Ligde en son sahasında Beşiktaş’a 21 Aralık 2015’te 3-2 mağlup olan Osmanlıspor, sonraki 11 maçtan 7 galibiyet, 4 beraberlikle 25 puan kazandı.

‘İyi bir duruş gösterdik’

Mustafa Reşit Akçay, perşembe günü Zürih karşısında oynadıkları kötü oyunu, Fenerbahçe önünde telafi ettiklerini söyledi. Akçay, “Müsabakayı iyi oynadığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe gibi kulübesi güçlü, rotasyonu güçlü, kaliteli bir takımla karşı karşıya geldik. Ayrıca tam da toparlandıkları bir dönemde oynadık. Sahada iyi bir duruş gösterdik. Şans verdiğim isimler güzel geri bildirim yaptı. Geleceğe daha iyi bakmaya başladık” ifadelerini kullandı. Başarılı çalıştırıcı, maçta temponun kötü, mücadele ve heyecanın ise iyi olduğunu belirtti. Orta sahadaki mücadeleye dikkat çeken Mustafa Akçay, “Özellikle Josef ve Mehmet Topal’ın hamleleri bizi tedirgin etti. Bu nedenle çıkarken topu hep kenarlara göndermeye çalıştık” diye konuştu.