Spor Toto Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe orta saha transferine kaynak oluşturmak için bazı oyuncularını gözden çıkardı. Özellikle kamp döneminde takas yoluyla gönderilmek istenen Aatıf'ın bu teklifi kabul etmemesi, ilk maçta ki kötü futbolu ve taraftarlarla yaşadığı gerginlik Faslı oyuncuyu öncelikli gönderilecekler listesine soktu.

  O bölgeye takviye isteyen Bursaspor ve Konyaspor gibi Anadolu takımlarının iştahını kabartan bu durum, Aatıf transferi konusunda takımların yarışa girmesine neden oldu. Ligin ikinci yarınsına istediği gibi başlayamayan iki takım gol yollarında etkili olan Faslı oyuncuyu kadrolarına katmak konusunda ısrarcı. Özellikle Aykut Kocaman'ın Konyaspor'a ısrarla istediği yöneticilerin Fenerbahçe ile temasa geçtiği söyleniyor.

  Yeni transferle 10 numara rolündeki açığını kapatacak olan Fenerbahçe'nin Fernandao'nun iyileşmesi ve kanada alınan yeni transfer Karavayev'in  o bölgelerdeki açığı kapatması Faslı oyuncuya duyulan ihtiyacında giderilmesine sebep oldu. Sol açık, forvet ve son maçlarda Fenerbahçe'de forvet arkası oynayan tecrübeli oyuncunun farklı pozisyonlar da oynayabilme özelliğide Anadolu takımları arasındaki popülerliğinin sebebi.

  Fenerbahçede 16 maça çıkan Aatıf takımına 4 gol 2 asistlik performansıyla katkı sağladı. Süper Lig'de 127 maça çıkan Aatıf bu maçlarda toplam 44 gol attı. 2013-2014 sezonunda 17 gol atarak Süper Lig'de gol kralı olmuştu.

  30 yaşındaki Faslı oyuncunun gidip gitmeyeceği merak konusu olurken, konunun 1 haftaya netlik kazanabileceği konuşuluyor.