Phillip Cocu sonrası görevi devralan Koeman, 20 gün içinde ikinci kader sınavı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. 3 puana odaklanan Hollandalı çalıştırıcı, planlarını hazırladı. Buna göre Fenerbahçe'de bordo-mavililere karşı yapılacak tüm taktikler belirlendi. Rakibin son dönemde aldığı kötü sonuçlar ve Burak Yılmaz ile Onur Kıvrak gibi iki as futbolcunun kadro dışı olması avantaj olarak saptandı. 


Rakibin muhtemel 11'i kapsamında Fenerbahçe'nin neler yapacağı öne çıkarıldı. Buna göre, hücumda Hugo Rodallega'nın kilit noktasının tecrübesi ve formuyla Martin Skrtel olması bekleniyor.

Kaptanlığı alan Jose Sosa'nın da orta sahada pas dağıtımı ve oyun kurma özelliklerinin Eljif Elmas'ın presiyle sekte vurulması amaçlanıyor.

PRES GÜCÜ

Hücumda ise Frey ve Slimani'ye gol atmak kadar bir başka önemli görev daha düşüyor. Rakibin defans ve kaleci zaaflarını bilen Koeman, Slimani ile Frey'in pres gücünü kullanmak istiyor. Trabzonspor'un defanstan çıkamaması için ikilinin temposu ve enerjisi öne çıkıyor. Hücumdaki sorumlulukta da Valbuena adı bir adım önde duruyor. Valbuena'nın Galatasaray derbisindeki gibi sorumluluğu alması bekleniyor. Fransız yıldıza yardımcı gücü de Andre Ayew'in vermesi hedefleniyor. Hem kenar ortalar hem de uzaktan şutlar hücum planlarını oluşturuyor.

Kaynak: Milliyet