Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmasının ardından gelişmeler birbiri ardına devam ediyor.

Fenerbahçe yönetimi gerilimin biraz yatışmasının ardından ilk önce asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve ardından da başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalarla olayların 3 Temmuz’un uzantısı olduğunu açık ve net bir şekilde ifade etmişlerdi.

Habertürk Spor'dan Ahmet Selim Kul'un haberine göre; hareketli geçen gecenin ardından dün de Sarı-Lacivertli kulüpte başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları harekete geçtiler.

Vakit geçirmeden yayıncı kuruluş dahil tüm görüntüler toplanarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun yolu tutuldu.

‘HAKEM SOYUNMA ODASINA GİRMEDİ’

Sarı-Lacivertli yöneticiler Türkiye Futbol Federasyonu’nda yetkililerle yaptıkları görüşmede görüntüleri teslim ederken şu görüşü bildirdiler;

“Beşiktaş Teknik Direktörü ve bazı oyuncular hakem daha soyunma odasına girmeden veya bu yönde bir karar vermeden kendi istekleriyle soyunma odasına gittiler.Yani sahayı terk ettiler. Görüntülerde de bu açık bir şekilde görünüyor. Durum böyle olduğu için de sahadan izinsiz çekilme kriterlerinin uygulanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

FENERBAHÇE'NİN 3 MADDELİK SAVUNMASI

1- Görüntülerde Beşiktaş’ın hakemden önce soyunma odasına gittiği sabit. Hakem maçın tatil edildiği kararını içeride verir ama bunlar hakemi beklemeden içeri giriyorlar.

2- Hakem maçı tatil etmeye sürekli meyilli. Muadil örneklerine bakıldığında maçın oynanması gerekiyor. Çok daha ağırlarında maçlar devam etti ancak hakemin tavrı sürekli maçı kesmeye yönelik.

3- Beşiktaş'lı oyuncular ve teknik direktörleri sürekli maçı oynatmamaya uğraştılar.

Medel’in kendini yere atması, Dusko Tosic’in hareketleri, Quaresma’nın en ufak bir madde atıldığında korner atmaması, Caner Erkin’in tribünlere küfürleri, Tolga ve Mustafa Pektemek’in küfürleri, Şenol Güneş’in tahrikleri.

FUTBOLCULAR İSYANDA

Yarıda kalan derbinin ardından Fenerbahçe'li futbolcuların da öfkesi büyük oldu.

Sarı-Lacivertli oyuncular kendi aralarında Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptıkları durum değerlendirmesinde şunları söylediler;

“Resmen korktular, kaçtılar. İkinci yarıda futbol oynamaya çıkmışlardı.Yaşanan olayları tasvip etmiyoruz. Ama biz bunların çok daha kötülerini yaşadık.Hakemin yerde kaldığı ve bizim yerden kaldırdığımız maçlar oldu.Vodafone Park’taki ilk maçta Hasan Çetinkaya’nın kafası yarıldı, hiç kimse provakasyon yapmadı bunun üzerinden. Bizim elimizden hiç kimse hakkımız olan finali alamaz.”