Neredeyse tamamı Türk Lirası üzerinden gerçekleşen stat gelirleri, dövizdeki yükseliş nedeniyle 20 milyon Euro'ya düştü. Başkan Ali Koç, UEFA'nın istediği 30 milyon Euro'luk kâra ulaşabilmek için sponsorluk operasyonlarına büyük önem veriyor. Şu ana kadar gerçekleşen görüşmeler sonucunda Fenerbahçe, 4 ayrı sponsordan yaklaşık 65 milyon TL'lik geliri büyük ölçüde garantiledi..

FORMADAKİ GÖĞÜS REKLAMINDAN 50 MİLYON TL BEKLENİYOR

Fenerbahçe, yabancı firmalarla sponsorluk görüşmelerini Infront firması üzerinden yürütüyor. Sarı lacivertliler forma sponsorluğu konusunda yabancı bir şirketle anlaşmaya çok yakın..

Firma, önümüzdeki pazartesi ya da salı günü Fenerbahçe Kulübü'ne kesin cevabını bildirecek. Cevabın olumsuz olma ihtimaline karşın yerli firmalarla da görüşmeler yapılıyor..

Yabancı firma ile anlaşma sağlanamazsa Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni forma sponsoru Tüpraş olacak. Sarı lacivertliler bu sponsorluktan yaklaşık 50 milyon TL gelir bekleniyor..

RESMİ BAHİS ŞİRKETİ BİR SEZON İÇİN 6.5 MİLYON TL ÖDEYECEK

Fenerbahçe'nin resmi bahis sponsoru 'Nesine. com' oldu. Geçmişte sarı lacivertli takıma forma sponsorluğu da yapan firma, yeni anlaşma kapsamında sarı lacivertlilere bir yıl için 6.5 milyon TL ödeyecek..

Fenerbahçe Kulübü ve 'Nesine.com' arasındaki anlaşmanın imza töreni bugün saat 11.00'de Ülker Stadyumu'nda yapılacak. Törene, Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam ile Nesine.com Yönetim Kurulu Başkanı Halit Gülbakanoğlu da katılacak..

STADYUM REKLAMI VE SİGORTA SPONSORUNDAN 8 MİLYON TL

Ülker Stadyumu'nda yer alacak reklamlar için çok sayıda firma ile görüşen Fenerbahçe Kulübü, ilk olarak Opet firmasıyla anlaşmaya vardı. Şirket, stat içindeki çeşitli bölümlerde yayınlanacak reklamlar karşılığında sarı lacivertlilere yaklaşık 5 milyon TL ödeyecek..

Ayrıca, HDI Sigorta da Fenerbahçe'nin sponsorları arasında yer aldı. Önümüzdeki günlerde resmen açıklanacak anlaşmaya göre Alman şirket, kulübün sezon içerisinde uğrayacağı zararları karşılayacak. Bu anlaşmanın maddi tutarının ise yaklaşık 3 milyon TL olduğu bildirildi..

Sezon sonunda Finansal Fair Play hedeflerine tam olarak ulaşmayı hedefleyen Fenerbahçe yönetimi, mali konulardaki çalışmaları konusunda UEFA'yı sürekli bilgilendiriyor. Bu sponsorluklar neticesinde sarı lacivertli kulüp kasasına 65 milyon TL koyacak.


Kaynak:Hürriyet