Fenerbahçe ile Vitor Pereira arasındaki zoraki nikah bitti ama iş bitmedi. Taraflar, haklarını sonuna kadar koruyabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Portekizli teknik adamın, haber vermeden bir anda ülkesine geri gitmesinin ardından düğmeye ilk basan Fenerbahçe oldu, konuyu FIFA'ya intikal ettirdi. Taraflar arasındaki uyuşmazlık konusunda kararını verecek olan FIFA'nın kararı büyük olasılıkla temyiz makamı olan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidecek.

Milliyet’in haberine göre, en ufak bir hata yapmak istemeyen sarı-­lacivertlilerin, bütün ayrıntıları ve bilgileriyle yapılması gereken hukuk sürecini hayata geçirdiği aktarıldı. Vitor Pereira ve çalışma arkadaşlarının, usulsüzlük yaparak, sözleşmeye uygun hareket etmediği, kulübü bilgilendirmediği ve bir daha da iletişime geçmediği ifade edildi.

Buna karşılık Vitor Pereira'nın da kendi çalışmasını yaptığı vurgulandı. 48 yaşındaki çalıştırıcıya yakın kaynaklara göre, Pereira'nın başlayan süreci oldukça dikkate aldığı belirtildi.

Şu anda Portekiz'de RTP kanalında yorumculuk yapan Vitor Pereira'nın, devam eden CAS süreci nedeniyle Fenerbahçe ile alakalı açıklamalar yapmak istemediği belirtildi. Portekizli hocanın her çıktığı programdan önce bu özel durumunu hatırlatıp, Fenerbahçe ile ilgili yorumdan kaçındığı öğrenildi.

Ayrıca Pereira ve ekibinin de davaya uygun çalışmalar yürütüp, yaşadığı her şeyi rapor halinde hazırladığı dile getirildi. Ayrılık öncesinde başından geçenleri tek tek rapor edip, gitmeden önce antrenmanlara çıkmasına rağmen takıma karıştırılmamasının ve taraftarın kendisiyle ilgili yürüyüşe geçeceği bilgisinin mobbing olduğunu düşünen Pereira, bunları raporlarına eklediği ifade edildi.