İlk olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeleri geçerek gruplara kalmayı hedefleyen Fenerbahçe, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken, günde bulunan Yerry Mina transfer için Barcelona ile yapılan görüşmeler sonrası transferde ilk anlaşma sağlandı.

Sarı-Lacivertliler, kadrosuna katmak istediği Kolombiyalı stoper oyuncusu için Katalan ekibiyle anlaşma sağladı. Fenerbahçe'nin sportif direktörü Damien Comolli, Dünya Kupası'nda Kolombiya forması altında mücadele eden Yerry Mina'yı ikna edecek.

Sarı-Lacivertli kulübün Fransız sportif direktörü Damien Comolli'nin oyuncunun menajeri ile temasa geçtiği, gerekirse özel izinle oyuncu ile Rusya'da yüz yüze bir görüşme yapacağı da gelen haberler arasında.

BARÇA 11.8 MİLYON ÖDEMİŞTİ

Barcelona Mina'yı ocak ayında Brezilya kulübü Palmeiras'tan 11.8 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Ancak Mina sadece 5 maçta forma giymişti.

23 yaşındaki 1.95'lik stopere Premier Lig'den de talip olduğu iddia edilmişti. Ancak sponsorluk anlaşması nedeniyle Barcelona ile çok iyi iletişimi olan Başkan Ali Koç, ibreyi Fenerbahçe'ye çevirmişti.

YERRY MİNA HAVADAN ÇOK ETKİLİ

Mina 1.95 boyu ve atletik fiziği ile birçok üst düzey takımının dikkatini çekmeye devam ediyor. Havadan çok etkili olan zaman zaman da kafa gollerini atan Mina, Barcelona'ya transfer olarak da teknik anlamda yeterli olduğunu ispatladı.

Mina, şu anda Kolombiya Milli Takımı ile birlikte Rusya'da FIFA Dünya Kupası'nda mücadele veriyor.

Kaynak - Fotomaç