Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 20 Mart pazar günü oynanacak derbi mücadelesi öncesinde sarı lacivertlilerin Avrupa Ligi 3. Tur'unda Braga ile deplasmanda karşılaşacak olması akıllara soru işaretleri getirdi. Çünkü 3 kulvarda da yoluna devam eden Fenerbahçe, Avrupa maçları dönüşünde sıkıntı yaşıyor.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 25 maçın 7'sinde puan kaybeden Vitor Pereira'nın öğrencileri bu kayıpların dördünü Avrupa Ligi dönüşlerinde yaşadı. Puan kayıplarının dördünü Avrupa dönüşü yaşadı Süper Lig'in başlamasının ardından 11 Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmaların dönüşlerinden ligde 7 galibiyet alırken 4 kere de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Sarı lacivertliler bu maçlarda hiç kaybetmemesine rağmen şampiyonluk yolunda 8 puan bıraktı. Avrupa maçlarının ardından ligde deplasmanda oynadığı karşılaşmaları kazanamadı Pazar günü Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, 3 gün önce Braga ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler bu sezon Avrupa Ligi maçlarının ardından Ligdeki 9 maçını kendi sahasında oynadı. Fenerbahçe, sadece 2 kere Avrupa dönüşü deplasmana gitti ve bu maçların ikisinde de ikişer puan bıraktı.