Fenerbahçe, Zorya beraberliğinin ardından üç maçlık Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Feyenoord galibiyetleriyle üzerindeki ölü toprağını atıp bir çıkış yakalamışken, Osmanlı deplasmanında alınan beraberlik, camiayı karamsarlığa itti. Karamsarlık, takıma olan inancın azalmasından, şampiyonluk yarışından erken kopma endişesinden kaynaklanmıyor. Akşam’ın haberine göre; “Ne zaman bir çıkış yakalasak birileri önümüz kesiyor” tezini savunanların haklı çıkması, Sarı-Lacivertliler’i karamsarlığa itiyor. Fenerbahçeli yöneticiler, işte bu nedenle de “Dışarıdan birileri dizginleri çekiyor” görüşünü açıkça dile getirmeye başladı.

HATALAR MASUMİYETİNİ KAYBETTİ
Kulüpte “Dışarıdan dizgin çekme” tezini savunanlar, yakın geçmişte yaşanan olayları hatırlatıyor. Takımın lider olduğu Rize maçı dönüşü yaşanan kurşunlanma olayı sonrası şampiyonluğun nasıl kaçtığını gündeme getiriyorlar. Her ivme yakaladığında F.Bahçe’nin başına mutlaka bir şey geldiğini düşünen Sarı-Lacivertli yöneticiler, Osmanlıspor maçını da bu kapsamda görüyorlar… Osmanlı maçındaki hakem hatalarını da bu nedenle masum bir göz yanılması kapsamında değerlendirmiyorlar. F.Bahçe’nin önünün dışarıdan birilerinin kesmeye çalıştığı görüşünü futbolcular da açıkça paylaşıyor.

DAHA FAZLA KENETLENME ZAMANI
Sarı-lacivertli yöneticiler, Osmanlıspor maçı öncesi yaşanan çıkışla büyük beklentiler içine girdiklerini belirterek, “Biz adalet istiyoruz. Çifte standarttan artık bıktık. Ne zaman ‘Takım kendine geldi, seri yakaladı, artık işler rayına girdi’ diyoruz, dışarıdan birileri mutlaka dizginleri çekiyor. Hakemler önümüzü kesme konusunda yetersiz kalırsa en kötü takımı kurşunluyorlar, mutlaka başka bir ‘Mete’ çıkıyor, bir şekilde dengemizi bozuyorlar. Ancak pes etmeyeceğiz. Her şeye rağmen yönetim, futbolcu, taraftar olarak kenetlenip, önümüzü kesmeye çalışanlarla savaşmaya devam edeceğiz” diyorlar.