Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosunu ofansif orta saha oyuncusuyla takviye etmek istiyor. Ayrıca bazı isimlerle de yollar ayrılabilir. Kanarya’da uzun süredir Robin van Persie’nin adı Çin kulüpleriyle anılıyordu ancak Çinliler’in hedefinin, Fenerbahçe’nin bir başka golcüsü olduğu ortaya çıktı: Fernandao...

Kesenin ağzını açacaklar

Brezilyalı futbolcu, Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmemesi nedeniyle büyük üzüntü yaşamıştı. Kayserispor maçının son dakikasında bileğinden sakatlanması ise moralinin iyice bozulmasına neden olmuştu. Fernandao uzun süredir sahalardan uzak kalmasına rağmen Çin ekiplerinin radarına girdi. Bu ülkede ligin bitmesine 4 hafta kaldı. Yani Avrupa ligleri için ara transfer dönemi olan süreç, Çin takımları için sezon başlangıcı olacak. Kulüpler kadrolarını yaz aylarına oranla daha fazla yenileyecek. Bunun anlamı, yine çok para harcayacakları. Gol yollarında sıkıntı yaşayan; Ersan Gülüm’ün formasını giydiği Hebei China ve Burak Yılmaz’ın ekibi Beijing Guoan, Fernandao’yu takip eden takımlar.

Kontenjanı boşaltacaklar

Her iki ekibin de şu anda yabancı kontenjanı dolu. Ancak Hebei’de Kakuta’yla, Guoan’da ise Brezilyalı forvet Kleber ve orta saha oyuncusu Ralf ile yolların ayrılması bekleniyor. İki takım da Fernandao için Fenerbahçe’nin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Yönetim, Advocaat’ın kadroda fazla düşünmediği Sambacı’yı satmaya dünden razı. Mahmut Uslu, Fernandao’yu yaz transfer döneminde satmayı planladıklarını ancak hedeflerindeki Eren Derdiyok’un Galatasaray’a gitmesi nedeniyle bu plandan vazgeçtiklerini söylemişti. Fenerbahçe, 28 yaşındaki golcüyü satarak buradan elde edeceği geliri 10 numara transferinde kullanmayı planlıyor.