Her geçen gün performansını artıran Jeremain Lens, ligde Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında yaptığı 4 asistle galibiyetlerin mimarı oldu. 29 yaşındaki futbolcunun bu durumu, Dick Advocaat’ın da elini güçlendirdi. Lens, bu performansıyla Hollandalı teknik adamın en önemli kozu oldu. Tecrübeli çalıştırıcı, Feyenoord karşısında da hücum planını Jeremain Lens’in üzerine kuracak. Başarılı futbolcu kanatta oynamasına rağmen, atakları organize edecek. Bir anlamda ‘10 numara’ görevini üstlenecek.

‘Ofsayta düşmeyin’ uyarısı

Advocaat, diğer oyuncularından da topu mümkün olduğunda Lens ile buluşturmalarını istedi. Deneyimli teknik adam ayrıca kontrataklarda pas isteyen futbolcuların ofsayta düşmemeye dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Lens ayrıca kazanılan her serbest vuruş ve kornerde de topun başına geçecek. Gaziantepspor karşısında serbest vuruş ve kornerden 2 asist yapan 29 yaşındaki futbolcu, bundan sonra özellikle ceza sahasına gönderilecek duran topları kullanacak isim olacak. Kaleye vurulacak frikiklerde ise Simon Kjaer de topun başında olacak.

‘Galibiyet serimizi umursamazlar’

Feyenoord’un Türk yıldızı Bilal Başaçıkoğlu, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak Hollanda basınına açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, “Türkiye’de taraftarlar inanılmaz derecede fanatik. Fenerbahçeliler, bizim ligde 7’de 7 yaptığımızı umursamaz. Onlar her zaman takımlarından galibiyet ister, rakibin kim olduğunu umursamazlar” ifadelerini kullandı. Maçla ilgili olarak Fenerbahçeli birkaç arkadaşıyla konuştuğunu söyleyen Bilal, “Bana söyledikleri tek şey, kesinlikle bizi yenecekleri” diye konuştu. Golcü oyuncu, kendi ailesinin ise neredeyse tamamen Galatasaraylı olduğunu dile getirdi. Bilal sözlerini, “Ailemden birçok kişi Türkiye’de yaşıyor ve perşembe (yarın) günü statta olacaklar. Eğer şans bulursam, İstanbul’da ilk kez sahaya çıkacağım ve bu benim için çok heyecan verici” diyerek noktaladı.