Transfer döneminin hareketli takımlarından olan ve şu ana kadar Berke Özer, Barış Alıcı ve Ferdi Kadıoğlu'nu kadrosuna katan Fenerbahçe, İngiliz devi Liverpool’un Hollandalı yıldız orta saha oyuncusu Georginio Wijnaldum’u kiralamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta sportif direktör Damien Comolli’nin menajeriyle bir araya geldiği Wijnaldum ile ilgilenen İngiliz ekibi Newcastle United'ın bu transferden vazgeçtiği bildirildi.

ESKİ HOCASI COCU’YLA BULUŞACAK

Dış basınlarda yer alan haberlerde; İngiliz ekibi Newcastle United, Liverpool'da Naby Keita ve Fabinho transferleri sonrası forma giyme şansını kaybetmeye yakın olan 27 yaşındaki futbolcunun transferinden çekildi. Wijnaldum'u kadrosuna katmak isteyen tek kulübünde Fenerbahçe olduğu öne sürüldü. Gazeteler, Comolli’nin kiralık teklifine ilk başta sıcak bakmayan Liverpool yönetiminin, bu kez mecburen kendilerine gelen teklifi kabul edeceğini yazdı. Wijnaldum'un da eski hocası Cocu’dan ötürü Fenerbahçe’ye sıcak baktığı ifade edildi.

YENİ BİR SAYFA AÇAÇAK

Yıldız oyuncu geçtiğimiz hafta, “27 yaşındayım ve sürekli oynamak istiyorum. Kariyerimde yeni bir sayfa açabilirim” ifadelerine yer verilen haberlerde, Wijnaldum'un yeni sayfayı Fenerbahçe formasıyla Türkiye’de açacağı da vurgulandı. 2015 yılında 20 milyon euroya PSV’den Newcastle’ın yolunu tutan Hollandalı, 2016’da da 27.5 milyon euroya Liverpool’a transfer olmuştu. Kırmızılılar’da istenilen performansı gösteremeyen Wijnaldum, 50 maçta 2 gol 4 asist yaptı.

Kaynak - Güneş