FB TV canlı yayınında Fatih Demirkol’un sorularını yanıtlayan Hasan Ali Kaldırım, FB TV’nin HD yayınını ve yeni stüdyolarını çok beğendiğini ifade etti.

İlk olarak sakatlığın hakkında konuşan Hasan Ali Kaldırım, “Şu an çok şükür durumum iyi. Feyenoord maçından sonra dinlenme zamanım oldu. Şimdi tedavi ve özel çalışma yapıyorum. Dizimde bir sakatlığım var, eski bir sakatlık. Aşırı yüklenme ve aşırı koşmaktan gelen bir sakatlık. Çok maç oynadık. Haftada 2-3 maç oynadık. Ondan dolayı Feyenoord maçında dizim sinyal verdi. Osmanlı maçında da oynasam kötü bir sonuca gidecekti. Milli takımdan da çıkarıldım. Orada da olmak istiyordum ama olmadı. Eski sağlığıma ve gücüme kavuşup aradan sonra kaldığım yerden devam etmek istiyorum” dedi. Hasan Ali, aslında oynamamasını ileride oluşabilecek daha büyük bir sakatlık için koruyucu önlem olduğunu belirterek, “Çok maç oynadığımız için eski sakatlığımın nüksettiğini hissettim ve onun önlemini aldık aslında” diye ilave etti.

Lige istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten Hasan Ali Kaldırım, bu durumu da hoca değişikliğine bağladı. Hasan Ali Kaldırım, “Çok erken hoca değişikliği oldu. Bunun için biraz zamana ihtiyaç olur. Bu da bizim skorlara yansıdı. Kötü başladık. Puan farkı da açıldı. Bir teknik direktör gidiyor diğeri geliyor, kolay değil. Her hocanın bakış açısı, futbolculardan istediği farklıdır. Bu da zamanla oluyor. Ancak biz Türkiye’de zaman tanımıyoruz. Kötü başlamamıza rağmen şimdi toparlandığımızı ve daha da iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Kasımpaşa, Antep, Feyenoord ve Osmanlı maçında çok işi olmasak da sonuçta berabere bitti. Şunu da belirtmek lazım: Osmanlı ilgin çok işi oynayan takımlarından biri. Özellikle orada oynamak kolay değil. Rakiplerimiz de onlarla oynarken zorlanacak. Ama biz Fenerbahçeyiz ve her yerden 3 puanla dönmeliyiz. Son bir ayda toparladığımızı düşünüyorum. Takımın fizik ve kondisyon gücü arttı. Milli takım arasından sonra da bir kat daha artacak” diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi’ni ise Hasan Ali Kaldırım, “Öncelikle gurubumuz CL kalitesinde bir grup. Ğeçen sene Molde nasıl bir çıkış yaptıysa, Zorya da aynı kalitede bir ekip. İleriki maçlarda sürpriz sonuçlar çıkabilir. Feyenoord çok önemli bir maçtı. Kazanamazsak, grup bizim için çok zorlaşacaktı. Oradan aldığımız 3 puan çok önemli. Gruptan çıkmak istiyoruz. Güzel maçlar bizi bekliyor. Manchester maçlarında umut ediyoruz ki taraftarımız da bizi yalnız bırakmaz. Şimdiden sabırsızlanıyorum Manchester maçları için. Geçen yıl taraftarlarımızla inanılmaz bir atmosfer vardı stadımızda. Evet bu sene iyi başlayamadık. Biliyoruz ve ümit ediyoruz ki milli maç arasından sonra taraftarımız yine gelir. Onların önünde güzel maçlar seyrettiririz. Biz taraftarsız bir hiçiz. İnanılmaz bir güç oluyor onlar. Feyenoord maçında yarı yarıyaydı, top rakipteyken onların ıslıklaması bile müthiş etkiliyor. Taraftarın bağırmasıyla alkışıyla gücün kalmasa bile o coşkuyu yaşıyorsun. Onlara ihtiyacımız var. Bu bir ayı, diğer milli maç arasında kadar çok iyi geçirmeliyiz. Ligde özellikle 4’te 4 yapıp, Kasım da derbiler başlıyor ve o maçlarda da puan farkını kapatmak için fırsat var. Onun için taraftarımıza ihtiyacımız var” diye konuştu.



“Takımda iyi bir hava var” diyen Hasan Ali, “Herkes durumun farkında, formanın verdiği sorumlulukları bizler biliyoruz, her şeyin farkındayız. Bunu da yeni gelen arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Buranın nasıl bir yer olduğunu, her zaman baskının olduğunu, her zaman kazanmak zorunda olduğumuzu. Takım içindeki hava gayet iyi. Herkes istekli ve arzulu. Kazandıktan sonra herkesin özgüveni arttı. Neşeli idmanlar yapıyoruz. Başımızda üst düzey bir hoca var. Arkadaşlık ortamı çok iyi, hiçbir sorunumuz yok şu anda. Formanın getirdiği sorumlulukları biliyoruz. Kötü başladık ama ben ümitliyim son bir ay gösterdi ki şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz” diye konuştu.

Teknik Direktörümüz Dirk Advovcaat’ı “Çok tecrübeli ve çok sakin” şeklinde tanımlayan Hasan Ali, “Sezonun ilk maçlarından sonra aldığımızı kötü sonuçlardan sonra inanılmaz sakindi. Ben bize güveniyorum dedi. Performansınız ve arzunuz bana ümit veriyor dedi. Sakin ve bu beni çok ümitlendirdi. Ayrıca inanılmaz disiplinli. Gelmeye, gitmeye, zamana çok önem veriyor. Saygı duyulacak bir isim. Saha içinde çok sert ama antrenman bitince bambaşka bir hoca geliyor. İçeride baba oğul havası var. Birebir yakınlaşıyor. Sahada da tam tersi, çok sert. Biz şu anda onun istediklerinin yüzde 60-65 civarını sahaya yansıtıyoruz diyebilirim. Teknik direktör konusunda sabırlı olmak lazım” diye konuştu.

“Rekabet önemli sonuçta takım kazanıyor. Ben nasıl biraz daha kendimi geliştirebilirim diye bakıyorum” diyen Hasan Ali Kaldırım, kendisi hakkında artık daha az orta yapıyor eleştirileri hakkında ise, “Ancak geçen sene en fazla asist yapan oyunculardan biriydim. Nani’den sonra en çok asist yapan yerli oyuncuydum. Alacağınız görev de önemli bir hoca daha ofansif, bir hoca daha defansif ister. Şimdiki hocamız mesela iki bekin aynı anda çıkmasını istemiyor. Ayrıca her maçın ayrı bir taktiği ve planı oluyor ve ona göre oynuyoruz. Maç toplantılarında bireysel ve takım olarak bir takım direktifler veriliyor ve buna uymak zorundasınız” diye konuştu.



Çok istediği halde Milli Takımda sakatlığı nedeniyle bulunamadığını yineleyen ve dualarıyla onları destekleyeceğini belirten Hasan Ali, “İnşallah bu iki maçı iyi skorlarla atlatırız. En kötü 4 puanla önümüzün çok açılacağını düşünüyorum. Milli takımı biraz korumamız lazım. Orası çok özel bir yer. Oysa çok konuşuyoruz, çok eleştiriyoruz. Takımımıza sahip çıkalım, destek olalım. Orada olup bitenin orada kalması gerekiyor. Biz çok konuşuyoruz, eleştiriyoruz. Oysa orada olup bitenin orada kalması gerekiyor. Aile içinde çözülecektir zaten. Burada 70 milyonun ağzından farklı şey geliyor. İki önemli ve zor maç var. Bunları geride bırakalım, yaşanmışları geride bırakalım” diye konuştu.

Son olarak taraftarlara seslenen Hasan Ali Kaldırım, “Taraftarlarımızın burada bizi desteklemelerini bekliyorum. Önümüzdeki haftalarda bizimle beraber olsunlar. Stada gelip doldursunlar ve beraber güzel bir seri yakalayalım” diye konuştu.