Dick Advocaat’ın gelişiyle adeta kendini toparlayan Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, kendini yeniledi. Geçen sezon yaşadığı sıkıntıları şimdiden çözmeyi başaran genç oyuncu ciddi bir gelişim katetti.

Vitor Pereira ile hem hücumda hem de savunmada pasif kalan Ozan, Advocaat ile toparlandı. 2015-16 sezonunda 43 maçta 3 gole katkı veren genç yıldız, bu başarıyı 11 maçta elde etti.

Diğer yönden de Ozan bir anda dirildi. OPTA’nın çıkardığı listede Ozan Tufan’ın yepyeni görüntüsü dikkat çekti. Çalım başarısında 0.4’den 1.2’ye, çalım girişiminde 0.9’dan 2.2’ye, pas isabetinde 16’dan 36’ya, rakip sahada isabetli pasta 9’dan 21’e, isabetli şutta 0.2’den 0.4’e ve hücum bölgesinde isabetli pasta 4.9’dan 9.2’ye yükseldi.

Sakatlara yakın markaj

Sarı-lacivertli takımda, Feyenoord maçında sakatlanan iki isim bulunuyor. Hasan Ali Kaldırım'ın durumu ciddi gözükmezken Lens’in durumu da kesin olarak çekilecek MR’dan sonra netlik kazanacak. Hollandalı futbolcunun Osmanlıspor maçında sahadaki yerini alması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Osmanlıspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Feyenoord maçında oynayanlar dinlenmeye yönelik çalışma yaparken, diğer futbolculara taktik ağırlıklı program uygulandı.