Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un ajandasında yer alan ve ilk etapta gerçekleştirilecek hamleler şöyle;

MALİ YARDIM
Ali Koç, öncelikle kulübe sıcak para girişini yapacak. Daha önce görülmemiş ölçekte bir hibe yapacağını söyleyen Koç, bu parayı derneğe mi, Sportif AŞ'ye mi vereceğini belirleyecek.

SPONSORLUKLAR
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbol şubesi başta olmak üzere tüm şubeler için anlaştığı sponsorları açıklayacak. Acıbadem'in çekilmesi sonrası forma göğüs sponsoru için de arayışlara başlayacak olan Ali Koç, transferler öncesi sponsorluk gelirleriyle bütçeyi rahatlatmaya çalışacak.

SPORTİF DİREKTÖR
Koç, daha önce bir sportif direktör ile anlaştığını söylemişti. Ali Koç'un anlaştığı söylenen isim için öne çıkan aday Damien Comolli. Fransız sportif direktör, daha önce Arsenal, St. Etienne, Tottenham ve Liverpool'da görev almıştı.

TEKNİK DİREKTÖR
Ali Koç, İngiltere'deki bir insan kaynakları firmasıyla çalıştığını ve belirledikleri ölçülere uyan 10 teknik direktör olduğunu belirtmişti. Bu isimlerin 5 tanesinin transfer edildiğini, geriye 4-5 isim kaldığını dile getirmişti. Kalan isimlerden anlaşılanın Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör olması beklenecek.

TRANSFERLER
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, haziran sonuna kadar transferleri bitirmeyi amaçlıyor. Sportif direktör ve teknik direktörleri kısa süre içerisinde açıklamayı planlayan Ali Koç, ardından transferlere geçecek. Ali Koç, spektaküler ve sansasyonel transferlerden çok, gelecek vadeden ve ileride değerini katlayacak isimlere sarı-lacivertli formayı giydirmeyi düşünüyor.

BÜTÇE ÇALIŞMALARI
Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, konsolide bütçe açıklamıyordu. Bu nedenle de Fenerbahçe'nin bütçesinin şeffaf olmadığı ve tam borcun bilinemediği öne sürülmüştü. Başkan Ali Koç, yaptığı konuşmalarda konsolide bütçeye geçileceğini belirtti. Bu hamleden sonra Fenerbahçe'nin tam borcu ortaya çıkacak.

PROFESYONELLİK
Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde görev alan ve görevini layıkıyla yerine getirenlerin yine görevlerine devam edeceğini ilan etmişti. Bunun dışında 8-9 kilit noktaya daha önemli profesyonel çalışanların geleceğini ve bunun kulübü daha da ileriye götüreceğini duyurmuştu.

ALT YAPI HAMLESİ
Ali Koç'un önemli vaatlerinden biri de altyapı üzerine. Dünya çapında örnek bir futbol akademisi oluşturmayı planlayan Ali Koç, akademiyle birlikte scout ağı da kuracak. Bu alanda büyük bir yatırım yapacağını duyuran Fenerbahçe başkanı, 5-6 senede meyvelerini alacağını belirtirken, sarı lacivertli kulüp için bu akademinin de hem gelir kaynağı, hem de profesyonel futbol takımı için direkt futbolcu veren bir fabrika olmasını amaçlıyor.

PİLOT KULÜP
Ali Koç, altyapı hamlesiyle eş zamanlı olarak pilot kulüp arayışlarını da hızlandıracak. Almanya'da ikinci veya üçüncü ligde bir takımla anlaşmayı düşünen Ali Koç, altyapıdan çıkacak oyuncuların burada forma giymesini ve hazır hale gelmesini sağlayacak.

OBRADOVİC
Ali Koç, her konuşmasında basketbolun efsane koçu Zeljko Obradovic ile çalışmaya devam edeceğini belirtirken, ısrarla Sırp başantrenöre gerekli bütçeyi sağlayacağı sözünü vermişti. Obradovic'in, Aziz Yıldırım'ın ayrılığı sonrası istifa etme olasılığına karşı Sırp hocaya ve genel menajer Maurizio Gherardini'ye sınırsız özgürlük ve istedikleri bütçeyi sağlama sözü verecek