Çocukluğundan bu yana başkanlık hayali olduğunu daha önce belirten 49 yaşındaki Ali Koç, 2015’te gerçekleşen kongrenin ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İşte o projeler;

1- ALTYAPI: En çok önem verilen konuların başında geliyor. Türkiye ve dünyada en iyi futbol altyapısına sahip olan iki kulüp Altınordu ile Barcelona incelendi. Buradaki yetkililerle temaslar kuruldu. Bu yapıların hangilerinin kulübe daha uygun olacağı konusunda fikirler üzerinde çalışıldı. Fenerbahçe’nin geleceğinin altyapıdan çıkacak sporcular üzerine inşa edilmesi temel hedef olarak belirlendi.

2- MALİ PLAN: 2015 yılındaki kongrenin ardından yapılan bir dizi çalışma ile kulübün son mali durumuyla ilgili tespit yapıldı. Dünyadaki kulüplerin ekonomik modelleri üzerinde çalışıldı. Sarı-lacivertli kulübün uzun vadede mali açıdan sorun yaşamaması, gelirlerini arttırabilmesi için nelerin yapılması gerektiği tespit edildi.

3- SPORTİF HEDEF: Dernek toplantılarında son dönemde iki önemli konuk ağırlandı. İlk olarak Arsenal, Tottenham, Liverpool gibi kulüplerde futbol direktörlüğü yapan Damien Comolli misafir edildi. Son olarak Premier League’in kuruluşunda büyük rol oynayan ve Arsenal başkan yardımcılığı yapan David Dein, İstanbul’a getirildi. Avrupa futbolunun bu iki önemli isminin yaptığı sunumlar dikkatle izlendi. Bu fikirlerin Fenerbahçe’ye nasıl aktarılacağı değerlendirildi.

4- EĞİTİM: Kulübün eğitim alanında zaten ciddi yatırımları ve çalışmaları bulunuyor. Ali Koç göreve geldiği taktirde benzer şekilde bu çalışmaları daha da yoğun şekilde sürdürecek. Kulübün geleceğinin eğitim ve altyapıda olduğuna inanıyor.

BEKO BAĞLANTISI

Ali Koç’un son yıllarda hem futbol sistemleri hem de spor yöneticiliği konusunda çalışmalarda bulunması dikkat çekiyor. Koç Grubu’nun küresel markası BEKO kanalıyla Barcelona ile işbirliği bulunan Ali Koç’un; İspanyol kulübünün genel yapısı ve yönetim tarzlarıyla yakından ilgilendiği biliniyor. Barça’nın futbol sisteminin dışında kulüp yapısı, yönetim şekli ve karar mekanizmalarını da inceleyen Koç’un bu yönde çalışmalar yaptığı kaydedildi.

FİKİRLERİ TOPLUYOR

Önümüzdeki dönemde yapılacak bir olağan veya olağanüstü kongre dönemi sonunda Fenerbahçe’de başkanlık koltuğuna oturmanın planlarını yapan Ali Koç, hazırlık döneminde camianın önde gelen birçok ismiyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Koç birçok kişiyi dinleyip görüşleri ve önerileri aldı.

TARAFTAR ÇAĞRISI

1907 Derneği Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’nin iç sahada oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında da taraftarların stada gitmeleri için dernek üyelerine bir konuşma yaptı. Fenerbahçe’yi desteklemekten vazgeçemeyeceklerini kaydeden Koç, takımlarını asla yalnız bırakmamaları gerektiğini ve iç saha maçlarında birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söylediği aktarıldı.

DESTEK DAVETİ KARŞILIK BULDU

1907 Fenerbahçe Derneği’nde yaptığı son konuşmada camia ve taraftarlardan takıma sahip çıkmalarını isteyen Ali Koç’un bu çağrısı karşılık buldu. Sarı-lacivertli birçok taraftarın sezon başından bu yana boş kalan tribünleri pazar günü Karabükspor’la oynanacak maçta doldurmaları bekleniyor.

Kaynak: Skorer