Fenerbahçe'de yeni Alex, Twente'li Hakim Ziyech olacak!

Diego'dan istenilen verimi bir türlü alamayan Fenerbahçe , bu bölgede ki eksikliği Hollanda'da forma giyen Ziyech ile dolduruyor. Yaşadığı finansal problemler sebebiyle bonservis ücretini mümkün olduğunca yüksek tutan Hollanda ekibi sezon sonunda küme düşürülmüş ardından yaptığı itiraz haklı bulunarak verilen karar para cezasına çevrilmişti. Ancak kulüp finansal olarak kendini kısa süre içinde toparlamak zorunda. Bu sebeple şu an için fazla pazarlık şansı da bulunmuyor. Sarı-lacivertli kulüp daha uygun bir bonservis bedeline Hakim Ziyech’i transfer edebilir.

2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fas asıllı Hollandalı futbolcu da Fenerbahçe’ye gelmeyi istiyor. Bu nedenle sarı-lacivertli kulüple Twente arasında anlaşma sağlanması durumunda Hakim Ziyech’in transferi gerçekleşecek.

Hakim Ziyech kimdir?

Hakim Ziyech 19 Mart 1993 yılında Hollanda'nın Dronten şehrinde dünyaya geldi. Fas uyruklu olan oyuncu orta saha mevkisinde forma giymesinin yanında sağ kanatta da oynayabilmektedir. 1,80 boyundaki başarılı oyuncu sol ayağını kullanmaktadır.

Futbol kariyerine Heerenveen'de alt yapısında başlayan oyuncu 2014 yılında FC Twente'ye 5 milyon avro karşılığında transferini gerçekleştirmiştir. 2016 itibariyle güncel piyasa değeri 10 milyon avro olarak öngörülmektedir.

Twente kulübü ile aktif 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Hakim Ziyech 2015 - 2016 sezonunda Twente forması ile çıktığı 29 maçta 15 gol ve 12 asistlik harika bir performans göstermeyi başardı. Öyle ki bu performans bir orta saha oyuncu için aşırı olması sebebiyle sezon sonunda çok daha büyük bir kulübe transferine kesin gözüyle bakılıyor.

23 yaşındaki oyuncu bir dönem Hollanda milli takım forması giymiş olsa da şuan için Fas Milli takımı için top koşturmaya devam etmektedir.