Sivassporla karşılaşacak olan,sarı- Lacivertliler’de teknik direktör Aykut Kocaman, Sivasspor karşısında cezalı ve sakat oyuncularının yokluğunda farklı isimlere şans tanıyacak. Kocaman’ın, bir süredir kadroda düşünmediği oyuncuları, bu kez ilk 11’de oynatması bekleniyor. Tecrübeli hocanın; 4 maç sonra Martin Skrtel’i stoperde Neustadter’le birlikte oynatacağı, savunmanın önünde Josef’in partneri olarak yine son 4 lig mücadelesinden sadece Kayserispor karşısında 15 dakika süre alabilen Mehmet Topal’a yer vereceği bildirildi. Ayrıca bu sezon hiç ilk 11’de düşünülmeyen Faslı yıldız Aatif’ın da, eski takımına karşı sahada olacağı tahmin ediliyor. Kanarya’da sağ bek İsla, atak orta saha Valbuena ile forvet Van Persie sakatlığı, Alper Potuk ve Neto ise cezası sebebiyle bu akşam takımdaki yerlerini alamayacak.

Fenerbahçe ile Demir Grup Sivasspor arasında yarın Ülker Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı, hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

19 Kasım Pazar günü, Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 19.30’da başlayacak. Mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın spikerli anlatımı ve canlı skor takibi fanatik.com.tr'de...

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Josef, Mehmet Topal, Dirar, Giuliano, Aatıf, Janssen

Sivasspor: Rochet, Auremir, Bjarsmyr, Dyakov, Ziya, Ndinga, Hakan Arslan, Rybalka, Bifouma, Emre, Kone

Kanarya, Sivas’a karşı yenilmiyor

En son 2013-2014 yılında Sivasspor’a 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, daha sonrasında oynadığı 4 maçta da rakibine yenilmedi. Öte yandan ligde 5 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Kırmızı- Beyazlılar ise en son Göztepe’ye 3-2 mağlup olmuştu. Ayrıca deplasmanda çıktığı son 3 maçı da kazanan Sivas, yakaladığı bu istatistik ile lig tarihindeki en iyi performansını sergilemiş oldu.

Fenerbahçe’de 5 eksik 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında 5 futbolcusundan yararlanamayacak. Osmanlıspor maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Mathieu Valbuena ile Mauricio Isla, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bu iki futbolcunun yanı sıra uzun süredir sakatlığı bulunan Robin van Persie de forma giyemeyecek. Başkent deplasmanında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen Alper Potuk ve Luis Neto da yarın oynayamayacak isimler arasında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları geçen Mehmet Ekici ve Martin Skrtel’in ise takıma dönmesi bekleniyor.

Fenerbahçe’de 3 oyuncu kart sınırında

Fenerbahçe’de 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde bu sezon Hasan Ali Kaldırım, Vincent Janssen ve Roman Neustaedter, üçer sarı kart gördü. Bu üç isim, Demir Grup Sivasspor maçında da sarı kart görmeleri durumunda, 13. haftada deplasmanda oynanacak Antalyaspor karşılaşmasında görev alamayacak.

Aykut Kocaman çıkış arıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyunculara karşı suskunluğunu bozdu. Antrenmanlarda oyuncularıyla iletişimi konusunda sıkıntıları olduğu konuşulan Kocaman, Sivasspor maçı öncesi oyuncularına, “Artık gerekeni siz yapacaksınız, birlik olup elimizden geleni yapmalıyız. Bu maçı kazanıp taraftarımızla barışacağız. Bu karşılaşma bizim çıkış maçımız olacak” diye konuştu.

Tribün tepkisi merak ediliyor

Ligde oynadığı son 3 maçtan da beraberlik ile ayrılan Fenerbahçe’de gözler Sivasspor maçına çevrildi. Taraftarı da arkasına alarak karşılaşmayı mutlaka kazanmak isteyen Sarı- Lacivertliler’de yönetim, taraftarını stada davet etmişti. Asıl merak edilen konu ise bugün mücadeleyi izlemeye geleceklerin takımı protesto mu edeceği, yoksa destek mi vereceği yönünde olacak.

Ekici ve Ozan yedek soyunacak

Sarı-Lacivertliler’de 2 aylık aranın ardından takıma dönmeyi planlayan Mehmet Ekici ile milli takım dönüşünde hafif bir sakatlık yaşayan Ozan Tufan, Sivasspor’a karşı oynanacak kritik karşılaşmaya yedek olarak başlayacak. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın, bu iki oyuncuyu maçın gidişatına göre ikinci yarıda şans vermesi planlanıyor.

Sınırda toplam 5 oyuncu var

Bu akşam oynanacak maçta Fenerbahçe adına Vincent Jannsen, Roman Neustadter ve Hasan Ali Kaldırım, kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta oynanacak kritik Antalyaspor maçında takımını yalnız bırakacak. Kanarya’nın rakibi Sivasspor’da ise Serhiy Rybalka ve Rıdvan Şimşek’te kart sınırında bulunan isimler. Bu iki oyuncu da cezalı duruma düşmeleri halinde Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşmada sahada olamayacak.