Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe, teknik direktör Dick Advocaat'ın isteği üzerine yaratıcı bir orta saha transfer için oyuncu keşifine çıkmıştı. Transfer döneminin bitmesine son 1 hafta kalan ve Güney Amerika'da oyuncu aramaya çıkan Fenerbahçe, Güney Amerika'dan eli boş döndü.

İç basında yer alan habere göre 2 milyon euroluk bonservis bedeli ödeme bütçesi bulunan Fenerbahçe, Güney Amerika'da görüştüğü 3 oyuncu ile yüksek bonservis bedeli nedeniyle anlaşamadı.

Basında çıkan iddialara göre Fenerbahçe Güney Amerika'da bu 3 işimle görüştü;

1- Santos'ta forma giyen Lucas Lima
2- Sao Paolo'da forma giyen Christian Cueva
3- Cruziero'da forma giyen De Arrescaeta

Geçtiğimiz yılda Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Lucas Lima, ara transfer döneminde tekrar'dan Fenerbahçe'nin transfer listesine girmişti. Lucas Lima, Fenerbahçe'de oynamaya her ne kadar sıcak baksa da kulübü Santos yüksek bonservis ücreti talep edince Fenerbahçe'de görüşmeleri bitirdi. Bir sonraki durak ise Sao Paolo külübüydü. Sao Paolo'da forma giyen Christian Cueva için çok ciddi bir şekilde girişimde bulunan sarı-lacivertli ekip, Perulu futbolcunun kulübü Sao Paolo ile uzun süre sözleşmesi bulunduğu ve yüksek ücret talebi istenince transferden bu kezde vazgeçti. Fenerbahçe'nin son görüştüğü isim ise Cruzeiro forması giye De Arrescaeta. 22 yaşındaki Uruguyalı genç oyuncu için istenilen bonservis bedeli 10 milyon euro'ya yakın olunca, Fenerbahçe görüşmeleri hemen bitirdi ve Güney Amerika'dan eli boş döndü.