Forvette sıkıntı yaşayan ve eli bir anda boşalan Aykut Kocaman, takım tam toparlanmışken ciddi bir forvet krizinin ortasında kaldı. Janssen cezalı, Soldado ve Fernandao sakat. Van Persie ise artık düşünülmüyor. Kocaman’ın ileri uçta sahaya süreceği oyuncu konusunda fazla bir seçeneği yok. İlk aday Aatif. Deneyimli futbolcu Sivasspor ve Antalyaspor karşısında 11’de görev yapmıştı. Önceki takımı Sivasspor’da birçok maçta forvette başarıyla mücadele eden Faslı oyuncu, Kasımpaşa karşısında Fenerbahçe’nin en önemli gol silahı olabilir. Aatif’ın zayıf yönü ise bir türlü istikrarlı futbol sergileyememesi.

Giuliano, sezonun büyük bölümünde sağ kanatta oynadı ve başarısız bir futbol sergiledi. Ancak forvet arkasına geçip, ceza sahasına yakın oynamaya başlayınca, kalitesini konuşturdu. Brezilyalı yıldız, ceza sahası içerisinde çok etkili. 27 yaşındaki hücum oyuncusu; bitirici vuruşları, yüksek tekniği, kilit paslarıyla ileri uçta oynamaya aday. Aykut Kocaman, Giuliano’yu önde görevlendirip; kupadaki Adana Demir mücadelesinde hat-trick yapan Alper’i arkasında oynatabilir. Ancak Kocaman, forvette zaten bir kriz yaşanırken işleyen bir bölümü bozmak istemeyebilir.

Ahmethan kadroya giriyor  

Forvetteki eksikler nedeniyle Ahmethan Köse’nin Kasımpaşa karşısında 11’e girme ihtimali vardı. Aykut Kocaman, genç futbolcuyu sezon başında Sturm Graz ve Vardar maçlarında görevlendirmişti. Ancak şu anda ligde kritik bir dönemden geçildiği için 20 yaşındaki forveti düşünmüyor. Ahmethan, mücadeleye kulübede başlayacak.

‘Gollere devam edeceğim’

Giuliano, Kasımpaşa maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Ligde ve kupada peş peşe aldıkları galibiyetlerin önemine değinen Brezilyalı oyuncu, “Hepimizin özgüveni arttı. Takım olma yolunda büyük adımlar attık. Ben de yapacağım asistler ve atacağım gollerle katkı sağlamaya devam edeceğim. Taraftarımız da hedefe ilerlerken bizim yanımızda olsun” dedi.