Fenerbahçe'nin tecrübeli hocası, Fransız futbolcuyu neden yedek beklettiği ile ilgili yaptığı açıklamada bunun taktik gereği olduğunu dile getirdi.


Aykut Kocaman, "Lige onunla başladık. İlk 5 hafta 90'ar dakika oynadı. Sadece 2 kez kazanabildik. Ama vazgeçmedim. Osmanlıspor maçına kadar sürekli forma verdim. Bu süreçte de 10 haftada 4 galibiyet alabildik.Sonra Aatıf'ı koydum; kazanmaya başladık. Ardından Konya mücadelesinde yine Valbuena oynadı şanssızlığı ise yine berabere kalmamızdı. Gençlerbirliği maçında da 90 dakika sahada kaldı. Yine 1 puan aldık" ifadelerini kullandı.

33 yaşındaki orta sahayı sonrasında düzenli kulübede tuttuğunu sözlerine ekleyen Sarı-Lacivertli çalıştırıcı, "Bu konuda eleştiriliyorum ama insanlar onun 70 veya 80'den sonra oyuna girdiğinde daha faydalı olduğunu anlasalar işimiz kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

12. OYUNCU ÖDÜLÜ ALIR
Valbuena'nın önemli bir hamle adamı olduğunun altını çizen Kocaman, ' Mükemmel bir taktik oyuncusu.'Semih Şentürk'ü hatırlayın. Nöbetçi golcü olarak gol kralı oldu. EURO 2008'de patladı.

NBA'de her yıl en iyi 6. oyuncuya ödül verilir.

Süper Lig'de de 12. oyuncu ödülü olsa ben ödülü Valbuena'ya veririm" şeklinde konuştu.

RAKAMLAR KOCAMAN'I HAKLI ÇIKARTIYOR

Valbuena'nın bu sezon Fenerbahçe formasıyla ortaya koyduğu istatistikler de Aykut hocayı haklı çıkarır nitelikte.

Sarı-Lacivertli takım, ligde 24 maçta forma giyen ve bunların 15'ine ilk 11 başlayan tecrübeli orta saha ile galibiyet oranı olarak yedek başladığı maçların altında kaldı.
Fenerbahçe, Fransız yıldızın oyuna sonradan dahil olduğu maçlarda 3'te 1 oranında daha fazla galip geldi.