UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, geçtiğimiz perşembe akşamı kendi evinde ağırladığı Manchester United'ı iyi bir futbolla 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmanın en çok konuşulan olaylarından biri de Zlatan Ibrahimovic'in Simon Kjaer'e yaptığı hareketti. İsveçli futbolcu, yaşadığı kısa süreli tartışmanın ardından rakibinin boğazına yapışmış, ancak olay 4. hakemin gözü önünde olmasına karşın bu olaydan cezasız sıyrılmıştı.

Konuyla ilgili İngiliz basınına konuşan Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat ise inanılmaz açıklamalar yaptı. Hollandalı teknik adam, Ibrahimovic'i tahrik etmeleri konusunda oyuncularına bizzat emir verdiğini ve İsveçli oyuncunun da bu tuzağa çok kolay bir şekilde düştüğünü ifade etti.

İşte Advocaat'ın sarf ettiği çarpıcı sözler:

"Onları provoke ettik"

"Rooney ve Zlatan'ı maç içerisinde biraz provoke ettik. Bu tarz oyuncular topu aldıklarında zamana ve boş alana ihtiyaç duyarlar. Biz de topu her ayaklarına aldıklarında baskı uygulayıp sert müdahalelerde bulunarak, onları birazcık tahrik ettik. "

"Rooney ve Zlatan'ı iyi tanıyorum"

"Zlatan'ın verdiği tepkiler benim için hiç de sürpriz olmadı. Aslında ihtiyacımız olan da buydu. Onu ve Rooney'i çok iyi tanıyorum. Tabi ki ne olursa olsun onlar halen çok iyi oyuncular. "

Sonunda yıldılar..

Burnley'ye karşı çok fazla fırsat yaratmalarına karşın, biz buna izin vermedik. Bizim oynadığımız tarza karşı mücadele etmek oldukça zordur. Maç boyunca ceza sahasına girmeyi denediler ve biz de bunu başarıyla engelledik. Sonuçta istediklerini alamayınca yıldılar.