Mehmet Demirkol, genel anlamda takımın pas trafiğine dikkat çekerken yenilen 2 golde Simon Kjaer'in sorumlu olduğunu ifade etti. Mehmet Demirkol'un analizleri şu şekilde:

Fenerbahçe'nin şekil olarak bir problemi yoktu maçın başında. Ama yani işte kabul edilemez şey pas kalitesi. O kadar kötü ki. Pozisyona gireceksiniz bambaşka yere top atılıyor. Fenerbahçe yeni bir şeyle tanışmış gibi. Ne olursa olsun böyle olmaz. Hangi tip oyunculardan kurulu olursa olsun, isimleri alt alta koyduğun zaman böyle bir oyun çıkmaz. Advocaat'ın en fazla yapacağı şey Van Persie - Emenike. Elinde çok seçenek yok. Ama top dönmüyor. Çok acaip paslar atılıyor.

'Topla ilişki kötü'

Üç tane korner atıldı rakibe gitti. Top dönmüyor. Topla ilişki çok zayıf. Kjaer iki golün müsebbibi (sorumlusu). Kime güveniyordu bu takım geçen sene Kjaer'e güveniliyordu. Ama şimdiki hal? Tekrar ediyorum. Şeklinde hiçbir sorun yok takımın. Bu kadroyla böyle dizilebilirsin. Ama topla ilişki çok kötü.

'Korkum...'

Korkum üçüncü goldeki düzeneğin ikinci yarıda daha fazla çalışması. Yani iyi bastılar, yerleşik bastılar. Kjajer'e geldi top. Bulamadı pas opsiyonu. O sırada Hasan Ali almış başını gidiyordu, top arkasına düştü. Geldi gol oldu. Volkan'ın da bir şeyler kurtarmasını bekliyoruz. Volkan da bu sezon ölçüsünde söylüyorum, hangi maçta iyiydi? Biraz daha fazlası bekleniyor. Volkan'ı Volkan yapan ne? Biraz daha fazlasını kurtarması.

'Maç Van Persie'nin jübilesine döndü'

Çok açık söylüyorum: 4-0'dan sonra ben çıkan sonuçtan memnunum. Feberbahçe'nin gol atmasına sevindik. Bir taraftan da bu ciddi bir müsabakayken bir anda Van Persie'nin jübile merasimine döndü. Yani şenliğe döndü iş... Fenerbahçe, Avrupa'da ciddi bir maç oynuyor. Bu gösteri değil ki! Burada bir savaş var. Buralar arena... Amatörlükle başladı, şenlikle bitti. Bu bizim istediğimiz değil ki. Öyle olsaydı tiyatroya giderdim ben.