Emenike ile birlikte poz veren Fenerbahçe'nin yıldızı Moussa Sow'un açıklamaları;

‘İSTEKLİ OLDUĞU SÜRECE’

“Emenike ile bu sevincimizi yapmaya Ersun hoca döneminde başladık. Bir maçtan önce aramızda böyle bir konuşma geçti. Eğer birimiz gol atarsak böyle bir kutlama yapmayı kararlaştırdık. Daha sonra o maçta gol attık, sevinç fena olmadı ve biz de gollerimizi bu şekilde kutlamaya devam etme kararı aldık."

"Emenike çok iyi bir oyuncu gerçekten.. Belki Fenerbahçe’de bazen taraftarlarla küçük problemler yaşadı ama şu anda Emenike’den çok memnunuz. Onunla olmaktan çok mutluyuz. O da burada Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutlu. Gollerini atıyor ve takıma büyük katkı sağlıyor."

"Benim her zaman söylediğim bir şey var. Emenike istekli olduğu, konsantre olduğu, saha içinde her şeyini verdiği ve güçlü olduğu sürece hiç kimse onu durduramaz. Onu kimsenin yakalama şansı yok ve bu performansta olduğu sürece bu takıma her zaman çok şey katar.”

‘VOLKAN ADAMDIR’

“Gerçekten Volkan Demirel çok büyük bir insan, çok büyük bir adam. Onu çok beğeniyorum. Bana geldiğimde ‘Benim evimde oturmak ister misin?’ diye sordu. Ben de bunu düşünmeden kabul ettim. Bu benim için işleri çok kolaylaştırdı. Bu tür işlerle vakit harcamamama sebep oldu, her şey hızlı bir şekilde halloldu."

"Volkan Demirel şu anda bu takımdaki en eski oyuncu. Çok dürüst birisi o. Yaşını belki biraz ilerlemiş olarak görebilir insanlar ama hala sonuna kadar antrenmanlarını yapıyor. Her antrenmana çıkıyor ve büyük bir gayret gösteriyor. Ve o gerçekten çok büyük bir profesyonel. Onu çok seviyorum.”

‘DEMBA BA CEVABINI ALACAK’

Moussa Sow’a Fenerbahçe’ye transfer olduğunda çok yakın arkadaşı ve eski Beşiktaşlı Demba Ba’nın attığı ve çok konuşulan tweeti de sorduk. Demba Ba arkadaşına sataşmış ve Moussa’ya “Evine döndüğün için tebrik ederim. 2. olmak için hazır ol. Büyük Karakartal. Seni seviyorum adamım” şeklinde bir tweet atmıştı.

Moussa Sow ise o konuyu unutmadığını belirterek, “Demba Ba o şekilde bir tweet attı ama şampiyon Fenerbahçe olacak. Şimdilik bıraktım birkaç hafta o Beşiktaş’ın şampiyon olacağını zannetsin (Gülüşmeler)" dedi.

Sow, "Birkaç haftadan sonra o da gerçeği yani Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını görecek. İnşallah zirveye git gide yaklaşacağız haftalar geçtikçe. Kesinlikle Demba Ba’ya cevap vereceğim ama bu ilerleyen zamanda olacak.” şeklinde esprili ifadeler kullandı.

ELDİVENLER ANLAMLI

Fenerbahçe’nin iki yıldızı Emenike ve Sow’un HABERTÜRK’e özel olarak gerçekleştirdikleri meşhur “Boks maçı gol sevinci” için giydikleri eldivenler sıradan boks eldivenleri değil. Yıldız ikili Fenerbahçe’nin yıllardır başarılarıyla dikkat çeken Boks Şubesi’nin iki gururunun eldivenlerini ellerine geçirdiler.

2004 Atina Olimpiyat’ın da 2. olarak göğsümüzü kabartan Atagün Yalçınkaya ve geçtiğimiz günlerde gençlerde Avrupa şampiyonu olan Ayten Cumentor’un eldivenlerini takan Sow ve Emenike daha sonra bu iki sporcu için eldivenleri imzaladılar.

'HEDEFİM VAR AMA SÖYLEMEM’

Fenerbahçe’nin Senagalli yıldızı Moussa Sow’a bu sezon ki bireysel hedeflerini de sorduk. Kendisinin her hangi bir gol sayısı hedefi koyup koymadığı sorusunu yönelttiğimiz Moussa, “Her zaman hedef koyarım. Fakat bu hedefimi hiçbir zaman kimseyle paylaşmam" dedi.

Sow, "Bu yüzden şimdi de bana kalsın” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Fenerbahçe’nin şampiyon olması halinde sezon sonu bu hedefi bizle paylaşıp paylaşmayacağını sorduğumuz Sow, “Bu konuda size söz veriyorum. Şampiyon olursak ne hedefi koyduğumu söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘AYKUT KOCAMAN İNCE BİR İNSAN’

"Benim için Fenerbahçe’de çalıştığım en özel teknik direktör Aykut Kocaman’dır. Öncelikle işini gerçekten çok seven bir hoca. Çok nadir sinirlenirdi. Aynı zamanda çok duygusal ve ince bir insandı. Onunla çalışmayı gerçekten çok sevmiştim. Bana karşı hep samimi oldu. Bir an hatırlıyorum."

"Sakatlıktan dönmeye çalıştığım yani formda olmadığım bir dönemde beni odasına çağırdı ve 1 ay boyunca çok fazla boyunca oynamayacağımı çünkü hazır olmadığımı söyledi. Daha sonra tekrar formumu yakalamam için elinden geleni yapacağını ve bana hep yardımcı olacağımı söyledi."

"O konuşmanın ardından iyi bir sezon geçirdim ve Avrupa Ligi’nde yarı final oynadık. O dönemde bana ‘Hiç endişelenme oynayacaksın’ demişti. Daha sonra Webo geldiğinde ‘Artık solda oynayacaksın’ dedi. Yani söylediği her şeyin, yaptığı her şeyin arkasında bir açıklama, bir neden vardı. Oyunculara çok yakındı ve bu Aykut hocanın çok güzel bir özelliğiydi."