Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör Aykut Kocaman’ın istifadan dönmesi ve yaşanan sıkıntılı süreç, futbolcuları da harekete geçirdi. Yerli oyuncularla kaptan Volkan Demirel sürekli görüşmeler yaparken, “Bundan sonra takım olduğumuzu göstermeliyiz. Yerli ve yabancı fark etmez. Nasıl bir aile olduğumuzu kanıtlayalım” diyor. Yabancılarla görüşme görevini ise Valbuena üstlendi. Geride kalan 11 haftalık süreçte Fenerbahçe’nin en etkili ismi olan Valbuena, takımı ayağa kaldırmak adına Aatif, Kameni, Isla, Soldado ve Janssen ile iletişim halinde.

Oyuncular kenetleniyor 

Tecrübeli futbolcu, “Takımı bu duruma biz getirdik. Aykut hocanın yaşadığı süreç, bir anlamda bizim yarattığımız bir süreç. Ancak el ele verirsek bu zorlu süreci atlatmak yine bizim elimizde” sözleriyle yabancıları motive etmeye çalışıyor. Valbuena, ülkelerinin milli takımlarına giden oyuncularla da dönüşte tek tek konuşacak. Milli aradan sonraki Sivasspor mücadelesini ayağa kalkma maçı olarak gören Fenerbahçe’de, tam anlamıyla bir kenetlenme durumu hakim.

Hoca destekten memnun

Sadece oyuncular değil, Asbaşkan Ali Yıldırım da Samandıra’dan çıkmıyor. Can Bartu Tesisleri’ne her gün giden Yıldırım, Aykut Kocaman ile futbolcular arasında köprü oluşturuyor. Bir anlamda havanın yumuşaması için uğraş veren Asbaşkan Yıldırım, Kocaman’ın da istifa kararından dönüşünde büyük rol oynamıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman’ın, Yıldırım’ın desteğinden dolayı çok memnun olduğu belirtilirken, süreç sonundaki tavrı ise merakla bekleniyor.