Fenerbahçe'de devrik teknik direktör Vitor Pereira, ülkesinin yolunu tutarken, sarılacivertli yönetimi kendisi ve ekibini tehdit etmekle suçlamıştı. Fenerbahçe yönetimi, bu iddiaları kabul etmezken, Pereira'nın geçtiğimiz hafta başında yapılan testlerin sonuçlarını gördükten sonra tazminatsız kovulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktan korktuğu için ülkeyi terk ettiğini ileri sürdü. Yönetim, konunun FIFA'ya taşınması halinde dahi haklılıklarını her şekilde savunacaklarını ifade etti. Yönetimin, bu noktada ellerindeki tüm delilleri topladığı ve bunları bir dosya haline getirerek elinde tuttuğu FIFA süreci başladığında ise savunmanın ana temasının bu olacağı belirtildi.
FİZİKSEL OLARAK DAYANIKSIZLAR

Geçtiğimiz hafta başında yönetimin isteği ile takıma kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu yönetiminde aerobik testler uygulanmıştı. Bu testlerin sonuçlarının herkesi hayrete düşürdüğü ifade edildi. Testler sonucunda, neredeyse takımın tamamının sakatlığın eşiğinde olduğu ve futbolcuların sezon başı kampından çıkmış olmasına rağmen fiziksel olarak ciddi kayıp içerisinde bulunduğu gözler önüne serildi.

HERKESE ÖZEL PROGRAM VERİLDİ

Bu noktada konuya müdahale edilirken, Pereira öncesindeki sezonlarda olduğu gibi sakatlıkların önlenmesi için tüm futbolculara salonda özel program uygulanmaya başladı. Bilindiği gibi Fenerbahçe'de futbolcular, geçtiğimiz sezon boyunca bir çok sakatlık yaşamış ve bu kayıtlara kulüp tarihinin rekorlarından biri olarak eklenmişti.

ADALE SAKATLIĞI YAŞANIYOR ÇÜNKÜ...

F.Bahçeli futbolculara uygulanan testler sonunda ortaya çıkan gerçek şu... Vücudun yorgunluk nedeniyle ürettiği laktik asiti tolere etme seviyesi tüm futbolcularda bir hayli düşük. Bunun da nedeni fiziki dayanıklılığın fazla olmaması. Laktik asit maç içinde fazlaca vücutta birikince adele sakatlıkları artıyor. Bu nedenle takımdaki herkes sakatlık eşiğinde. Oksijen seviyeleri de düşük. Bu da adele sakatlıklarını tetikleyen başka bir nokta.

Kaynak: Sabah