Sezona sakatlıklarla başlayan ve bir türlü hazır olamayan Robin van Persie, son haftalarda ortalığı kasıp kavurmaya başladı.

Hollandalı yıldızın nasıl bu kadar fit ve yüksek performansa ulaştığı merak edilirken Dick Advocaat, konuyla alakalı konuştu ve Van Persie'nin reçetesini açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Van Persie'nin gelişimini anlatan Advocaat, ''Kondisyon antrenörü Fatih Yıldız, Robin’in bana Hollandalı bir antrenörle özel çalıştığını ancak bu ismin ona hiçbir şey vermediğini anlattı.
Robin ile konuştum, o da Hollandalı antrenörü gönderdi. Fatih Yıldız’a Robin van Persie konusunda tam yetki verdim, “Onu hazır bir hale getir” dedim. Robin’in sorunlu ayak bileği ve kasığına mobilizasyon, dizine ise sterizilasyon yapıldı.'' ifadelerini kullandı.

''SÜREKLİ FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDUK''

Robin van Persie ile bu süreç boyunca sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Advocaat,  ''Gövde-kas durumu ilişkisinin dengeli bir şekilde olabilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Tüm raporlar bana iletildi. Robin ile sürekli olarak konuştuk ve ne zaman tam anlamı ile oynayacağı konusunda sürekli fikir alış verişinde bulunduk. Antrenmanların bazen bir bölümünde çalışıp daha sonra salona geçti. Bu çalışmalar bireysel olarak performansını ciddi bir şekilde artırdığı gibi, güçlendi ve özgüveni yerine geldi.'' dedi.

Son haftaların formda yıldızı Van Persie, ligde çıktığı son üç karşılaşmada takımına 5 gol ve 1 asistlik katkıda bulundu.

Kaynak : Goal