Özellikle savunmanın 4 önemli yıldızı Kjaer, Alles, Gökhan ve Ba’nın kritik karşılaşmada oynayamayacak olması, Portekizli teknik adamı zor durumda bıraktı.

Sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle dünyanın gündemine oturan ve sezona iyi bir başlangıç yaparak geride kalan 3. haftayı lider bitiren Fenerbahçe’ye milli maçlar arası tam bir kabus oldu.. Kanarya’da bir aydır tedavisi süren Gökhan Gönül ile Antalya maçında sakatlanan ve bu hafta forma giyemeyecek olan Abdoulaye Ba’ya, milli takımdan sakat dönen Alves ve Kjaer’in de eklenmesi, teknik direktörü Vitor Pereira’yı zor durumda bıraktı. Savunmanın 4 yıldızından üst üste gelen kötü haberler nedeniyle sıkıntı basan Portekizli teknik adam, bu nedenle pazar günü oynanacak olan Kasımpaşa maçı öncesinde arayışlara girdi. Defansın çökmesiyle hem 11’i oluşturmakta zorlanan, hem de takımın zayıflayıp konsantrasyon kaybetmesi Portekizli hocanın uykularını kaçırdı.

Herkes her mevkiide oynamalı

Ayrıca Kasımpaşa maçı öncesi yaşananların, diğer oyuncuların da konsantre olmakta zorlanacağını düşünen Pereira, bir yandan geri dörtlüde kimleri oynatacağını düşünürken, bir yandan da öğrencilerini kritik maça motive etmeye çalışıyor. Portekizli çalıştırıçı sakatlıklarla sarsılan Kanarya’da bu nedenle her fırsatta öğrencileriyle toplantı yapıp morallerini düzeltmek için uğraşıyor. Futbolcularından milli maç havasından kopmalarını isteyen tecrübeli teknik adamın, “Çok önemli bir haftaya girdik. milli maçlar arası sakatlıkların düzeleceğini düşünürken, maalesef yeni sürprizlerle karşılaştık. Hepinizin bildiği gibi savunmanın 4 önemli oyuncusu, sakatlıkları nedeniyle hafta sonu bizimle birlikte olamayacaklar.