Spor Toto Süper Lig’de ligin başından beri 39 gol atan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısından itibaren gol ortalamasını fazlasıyla düşürdü. Sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıda çıktıkları 5 mücadelede fileleri 5 kez havalandırabildi. 

-MAÇ BAŞINA 1 GOL ATABİLDİ-

Spor Toto Süper Lig sezonun ilk yarısında yani ilk 16 haftasında rakip fileleri 34 kez sarsmayı başaran ve maç başına 2.12 gol ortalamasıyla oynayan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıda çıktığı 5 maçta 5 gol atarak maç başına gol ortalamasını 1'e düşürdü. Bu sezonun İkinci yarısında çıktığı ilk maçta evinde Adanaspor'la 2-2 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, ardından Medipol Başakşehir'i Ozan Tufan'un golüyle 1-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Kayserispor deplasmanında şok bir skorla 4-1 mağlup olan Kanarya, devamında oynadığı 2 maçta Bursaspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalırken, evinde Kasımpaşa ile de 0-0 berabere kaldı. Bu 5 maçta atılan 5 golü atan oyuncular ise, forvetlerin takım içindeki katkılarının ne kadar düşük olduğunu gösteriyor... Ligin iİkinci yarıda atılan 5 golün 2'si Mehmet Topal'dan, 1'i de Ozan Tufan'dan gelirken, kalan 2 gol ise penaltıdan atıldı. Ülker Stadyumunda oynanan Adanaspor maçında Fernandao ve deplasmanda Timsah Arena'da oynan Bursaspor mücadelesinde ise Sow, penaltıdan rakip ağları havalandırmıştı...

Fenerbahçe'nin forvet hattında görev alan Sow, Fernandao ve Robin Van Persie üçlüsünden 2 gol gelirken, orta saha bölgesinde yer alan Mehmet Topal ve Ozan Tufan'dan 3 gol geldi.