Fenerbahçe'de 10 numara bölgesi için yapılan çalışmalar sonuç vermemeye devam ediyor. İlk olarak Mehmet Ekici transferinden olumsuz sonuç alan sarı-lacivertli camia son olarak görüşmelerini geçtiğimiz dönemlerde Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Sosa ve menajeri ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmelerini sürdüren ve son teklifini yapan Fenerbahçe bu görüşmede beklemeye geçti.

Fakat 'B' planı olarak çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti İtalya Seria A takımlarından siyah-beyazlı ekip Juventus'un dünyaca ünlü orta sahası 31 yaşındaki Brezilya'lı Hernanes için oyuncu ve kulübü ile temaslara geçmeye başladı.

Yapılacak görüşmelerde sarı-lacivertli takım Hernanes'i sezon sonuna kadar 6 aylık kiralık olarak kadrosuna katmaya çalışacak. Öte yandan Fenerbahçe yönetimi bu kiralık transferi satın alma opsiyonlu olarak yapmak istiyor. Böylelikle Hernanes'in kiralık sözleşmesi bittikten sonra Fenerbahçe satın alma opsiyonunu kullanarak oyuncuyu transfer edebilecek.

Hernanes bu sezon Juventus formasıyla 13 maça çıktı ve bu maçlarda 1 gol atma başarısı gösterdi.