İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk duruşmasında 1 yıla yakın cezaevinde yatmak zorunda kalan Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Genel Koordinatör Tamer Yelkovan da bulundu. Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı ve Önder Fırat ile eski yöneticilerden Ünal Uzun da davayı izlemek için Silivri'ye geldi.

Bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan davada, 15'i tutuklu 108 sanık yer alıyor. Kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da sanıklar arasında bulunuyor. Sanıklar hakkında 35 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. Şüphelilerin, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme gibi suçları işlediği ileri sürülüyor.

İlk duruşması 5 gün sürecek davanın 1. gününde önce yoklama ve kimlik tespiti yapıldı. Öğle arası verildikten sonra toplam 435 sayfalık İddianame'nin 200 sayfası okundu ve ilk gün sona erdi. 2. Gün iddianamenin okunması tamamlanacak ve sanıkların savunmalarına geçilecek.