Devre arasında Olympiakos dahil pek çok takımından teklif alan fakat Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal’ın, “kal. Birinci forvetim sensin” dediği Soldado ile prensip anlaşmasına varıldı. Yanal’ın teklifi sonrasında menajerine, “takımımı bu durumda bırakıp gidemem” diyen Soldado’nun hatrı sayılır bir indirim de yaptığı bildirildi.

Hali hazırda imza parasıyla birlikte yılda 3.5 milyon euro kazanan İspanyol golcünün, maaşını 1.5 milyon Euro’ya indirerek 1+1 yıllık sözleşme yenilemeye yakın olduğu bildirildi. Hatta Soldado’nun 2 milyon euro’da direten menajerine ''borcumu ödemem lazım'' dediği ve 500 bin Euro için sıkıntı çıkarmamasını istedi. Yönetiminde Soldado’ya jest yaparak ciddi anlamda bir şampiyonluk primini sözleşmesine koyacağı bildirildi.

Soldado'nun patlamasının sırrı yönetimin teklifi

Soldado ile sözleşme sezonun bitimiyle beraber yenilenecek. Henüz net rakamlar gelmese de ilk yıl için 10 ila 15 golün üzerinde gol atması durumunda sözleşmesinin artı bir yıllık opsiyonunun hayata geçeceği bildirildi. Bu arada Soldado’nun Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında yönetimin kendisiyle sözleşme yenilemek için görüşme yapması üzerine bu ruh haline büründüğü bildirildi. O görüşmeden sonra Soldado son 4 maçta Beşiktaş maçında asist yapıp Rizespor, Başakşehir, Sivasspor maçlarında golünü attı.



Kaynak:Fotospor